Χτυπάμε τους εχθρούς μας χωρίς έλεος και θα νικήσουμε διεμήνυσε ο Νετανιάχου – Νέα συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Σύντομα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν υποστηρίζει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

Must Read

Νέο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε σήμερα Τρίτη 16/4 ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας πως το Ισραήλ χτυπά τους εχθρούς του χωρίς έλεος και δηλώνοντας πεπεισμένος πως η νίκη τούς ανήκει.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του σε κέντρο νεοσυλλέκτων  των IDF εν αναμονή της νέας συνεδρίασης του πολεμικού συμβουλίου της χώρας, ανέφερε ότι «το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι το πνεύμα. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στον στρατό μας, στον λαό μας. Βασίζομαι σε εσάς και σας στηρίζω».

«Μίλησα με μερικούς από εσάς. Είδα τη σωματική και ψυχική ετοιμότητα. Έχετε μια μεγάλη τιμή σήμερα: συμμετέχετε στους IDF, στις υπέροχες επάλξεις, για να απωθήσετε έναν βάναυσο εχθρό, τα τέρατα που μας επιτέθηκαν. Τούς χτυπάμε και εμείς χωρίς έλεος και θα τούς νικήσουμε», επισήμανε και συνέχισε: «Θέλετε να κερδίσετε; Είστε έτοιμοι να πολεμήσετε; Αυτό ακριβώς χρειάζεται. Καλοί φίλοι έχουν πέσει (στη μάχη) σε αυτήν την εκστρατεία. Έπεσαν για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Υπάρχουν τρεις στόχοι: Πρώτος, η εξάλειψη της Χαμάς. Δεύτερος, να επιστρέψουν οι όμηροι. Και τρίτον, να διασφαλιστεί ότι η Χαμάς δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ».

«Αυτό είναι μέρος μιας μεγαλύτερης εκστρατείας, το βλέπετε αυτό. Το Ιράν στέκεται πίσω από τη Χαμάς, πίσω από τη Χεζμπολάχ και πίσω από άλλους, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας παντού», πρόσθεσε ο Νετανιάχου και ολοκλήρωσε την ομιλία του προς τους νεοσύλλεκτους τονίζοντας τα εξής: «Το πιο σημαντικό είναι το πνεύμα. Είναι η ετοιμότητα που βλέπω στα μάτια σας, στους διοικητές μας, στο στρατό μας, στο λαό μας και βασίζομαι σε εσάς. Βασίζομαι σε εσάς και στέκομαι δίπλα σας. Θυμάμαι, ήμουν εδώ πριν από μερικά χρόνια. Είναι το ίδιο πνεύμα που συνεχίζεται πριν από εμάς και μετά από εμάς, που συνεχίζεται μαζί σας, και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα θυμάστε. Οι φίλοι σας, κάποιοι από τους οποίους γνωρίσατε μόλις τώρα, είναι μαζί σας, είμαστε όλοι μαζί, και μαζί θα κερδίσουμε. Προσέξτε ο ένας τον άλλον και προσέξτε τη χώρα… Μαζί θα κερδίσουμε».

Τρίτη συνεδρίαση για το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ

Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις επιδίδονται και πάλι σήμερα οι Ισραηλινοί, προκειμένου να καταρτίσουν έναν «χάρτη» αντιποίνων σε βάρος του Ιράν. Σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων στο Reuters, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα.

Αυτή θα είναι και η τρίτη φορά που συγκαλείται το πολεμικό συμβούλιο, προκειμένου να βγει -επιτέλους- μία επίσημη ανακοίνωση για τις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ. Σύμφωνα, πάντως, με τον υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό δίκτυο Skynews, θα υπάρξει «απάντηση» στο Ιράν και μάλιστα σύντομα.

Το Ισραήλ έχει ήδη απευθύνει έκκληση στη Δύση, ώστε να χαρακτηριστούν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης -κλάδος των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδρύθηκε μετά την Ιρανική Επανάσταση του 1979- τρομοκρατική οργάνωση και να επιβληθούν κυρώσεις. Την ίδια στιγμή, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη έχουν απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Από την πλευρά της, η Ιορδανία υιοθετεί τη θέση του Ιράν για το χτύπημα στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας πως ήταν αντίποινα για τον βομβαρδισμό στο προξενείο στη Δαμασκό, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ayman Safadi, να τονίζει πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει «φρένο» στις διαθέσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως δήλωσε ο Ιορδανός διπλωμάτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμποδίσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με το Ιράν. «Είμαστε κατά της κλιμάκωσης. Ο Νετανιάχου θέλει να τραβήξει την προσοχή από τη Γάζα και να επικεντρωθεί στην αντιπαράθεσή του με το Ιράν», τόνισε ο Safadi.

Η αεροπορία της Ιορδανίας αναχαίτισε δεκάδες ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παραβίασαν τον εναέριο χώρο της, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το έκανε για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC, η Ιορδανία επέτρεψε, επίσης, σε ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να εισέλθουν στον εναέριο χώρο της, για να καταρρίψουν τα εισερχόμενα βλήματα και τα μαχητικά των δύο χωρών συντονίστηκαν από τον αμερικανικό στρατό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This