11.000 μπουκάλια σαμπάνιας παραγγέλνει ο Μακρόν ενώ αγκομαχάει η γαλλική οικονομία

Ελλειμμα και χρέος ροκανίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Μακρόν

Must Read

Το έλλειμμα της Γαλλίας διαφεύγει τον έλεγχο της κυβέρνησης και το σχέδιο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Και ενώ τα γαλλικά νοικοκυριά στενάζουν από την αύξηση του κόστους ζωής, η κυβέρνηση στο Ελιζέ παραγγέλνουν 11.000 μπουκάλια σαμπάνιας για τις προεδρικές φιέστες! 

Τι στιγμή που δισεκατομμύρια δίνονται σε χώρες όπως η Ουκρανία και το Σουδάν, η γαλλική κυβέρνηση απέστειλε στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο δαπανών για το 2024, το οποίο προβλέπει περικοπές 20 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την αξιοπιστία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ως οικονομικού μεταρρυθμιστή.

Η γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις μπροστά σε μια δημοσιονομική στενωπό, καθώς το έλλειμμα του περασμένου έτους ήταν πολύ μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, λόγω ασθενέστερων επιδόσεων τόσο για την ανάπτυξη όσο και για τα φορολογικά έσοδα, σε σχέση με τις προσδοκίες.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This