Ηχηρή παραδοχή από το Πεντάγωνο ότι έστειλαν κρυφά πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο

Must Read

Νωρίτερα αυτό τον μήνα το αμερικανικό Πεντάγωνο προχώρησε στην παραδοχή ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν ενέκρινε μυστικά τη μεταφορά των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS τον Φεβρουάριο για χρήση εντός του ουκρανικού εδάφους.




 

Το Politico, σε αναλυτικό δημοσίευμα, αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ απέστειλαν τον προηγούμενο μήνα μυστικά και για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του διετούς πολέμου, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.

Το Κίεβο, μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε σχετικά από το δημοσίευμα του Politico, φαίνεται να χρησιμοποίησε δύο φορές τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να πλήξει θέσεις της Ρωσίας.

Οι πύραυλοι ATACMS συμπεριλήφθηκαν στη συνέχεια σιωπηλά στο πακέτο βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου και τελικά παραδόθηκαν στην Ουκρανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχη Γκάρον Γκαρν.

 

«Δεν ανακοινώθηκε ότι παρέχουμε στην Ουκρανία αυτή τη νέα δυνατότητα εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ασφάλεια της Ουκρανίας κατόπιν αιτήματός της», δήλωσε ο ίδιος, παραπέμποντας τις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση τους στον στρατό της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να προβληματιζόταν για την αποστολή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Οι ισχυροί αυτοί πύραυλοι απαιτούν χρόνο και πολύπλοκα εξαρτήματα για την παραγωγή τους. Η Lockheed Martin, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους ATACMS, βρίσκεται σε πλήρη παραγωγή και παράγει περίπου 500 πυραύλους ετησίως, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τον Σεπτέμβριο.

«Είχαμε προειδοποιήσει τη Ρωσία κατά της απόκτησης βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και κατά της ανανέωσης των επιθέσεών της κατά των πολιτικών υποδομών της Ουκρανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταγματάρχης Charlie Dietz.

Περισσότεροι από τους πυραύλους αναμένεται να συμπεριληφθούν στο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τετάρτη, αφού ο Μπάιντεν υπογράψει τον νόμο για το πακέτο των 61 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία μετά από μήνες καθυστερήσεων στο Κογκρέσο.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ GLOMEX

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This