Ντόμινικ Κάμινγκς: «Ο Ζελένσκι δεν είναι Τσόρτσιλ και η Ουκρανία είναι διεφθαρμένη»

Ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit λέει ότι η Δύση «αποδοκιμάζεται» υποστηρίζοντας την Ουκρανία

Must Read

Ο πρώην κορυφαίος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του (inews) ο Κάμινγκς, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας Vote Leave της Βρετανίας για το Brexit και αποχώρησε από τα κοινά με τον Τζόνσον το 2020, δήλωσε ότι η Δύση «δεν έπρεπε ποτέ να είχε μπει σε όλη την ηλίθια κατάσταση» και ισχυρίστηκε ότι «οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή πολιτική παρά στη Μόσχα». Ο πρώην σύμβουλος ήταν καυστικός για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και συγκρίνει την κατάσταση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν πρόκειται για επανάληψη του 1940, με τον Ζελένσκι ως το αουτσάιντερ του ”Τσορτσίλιαν”», είπε και αναρωτήθηκε: «Όλο αυτό το διεφθαρμένο κράτος της ουκρανικής μαφίας βασικά μάς έχει εγκλωβίσει όλους και ως συνέπεια θα μας τσακώσουν. Μας τσακώνουμε τώρα σωστά;»

Σε ένα επόμενο tweet, ο Κάμινγκς χαρακτήρισε αργότερα τον Ζελένσκι ηγέτη «ποτέμκιν», αλλά αρνήθηκε ότι τον είχε αποκαλέσει «κολοκύθα» όπως αρχικά αναφέρθηκε στην συνέντευξη. Υποστήριξε ότι ο πόλεμος θα ενίσχυε μόνο την σχέση Ρωσίας-Κίνας, λέγοντας ότι τα δυτικά έθνη «έσπρωξαν (την Ρωσία) σε μια συμμαχία με τη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη του κόσμου».

Ο Κάμινγκς ήταν από καιρό επικριτικός για την υποστήριξη προς την Ουκρανία, μια στάση που τον φέρνει έντονα σε αντίθεση με το παλιό του αφεντικό (Τζόνσον), έντονο υποστηρικτή του Ζελένσκι και της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας. Είπε στην εφημερίδα ότι η Δύση απέτυχε να στείλει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα αξιόλογο μήνυμα που θα τον απέτρεπε από την εισβολή σε άλλη χώρα. «Τι μάθημα του δώσαμε; Το μάθημα που δώσαμε στον Πούτιν είναι ότι είμαστε ένα μάτσο τζόκερ», υποστήριξε ο Κάμινγκς, λέγοντας ότι ο πόλεμος είχε «μεταδώσει σε ολόκληρο τον κόσμο τι μάτσο κλόουν είμαστε».

Όλο αυτό πάντως έρχεται καθώς ο πρώην επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave Brexit δοκιμάζει το νερό για ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα αντικαταστήσει τους Τόρις. Το POLITICO ανέφερε ότι ο Κάμινγκς διοργάνωσε μια σειρά από ομάδες εστίασης για να πάρει τις απόψεις του κοινού σχετικά με μια νέα στάση κατά του κατεστημένου. Ο Κάμινγκς είπε στο το «Start Up Party» του θα ήταν «ανελέητα επικεντρωμένο στους ψηφοφόρους και όχι στο Westminster και στα παλιά μέσα ενημέρωσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This