Ανακλήθηκε ο Ισπανός πρέσβης από την Αργεντινή – Σοβαρή διπλωματική κρίση

Η αντίδραση της Μαδρίτης ήταν άμεση και αποφασιστική

Must Read

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις της Ισπανίας με την Αργεντινή, μετά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τον Χαβιέρ Μιλέι. Σε συγκέντρωση οπαδών του, την περασμένη Κυριακή επί ισπανικού εδάφους, ο Αργεντινός πρόεδρος αποκάλεσε την σύζυγο του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, «διεφθαρμένη», χωρίς να την κατονομάσει.

Η αντίδραση της Μαδρίτης ήταν άμεση και αποφασιστική. Ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες, κάλεσε τον Αργεντίνο πρέσβη για εξηγήσεις, ωστόσο, δεν τις έλαβε. Ακολούθως, η Ισπανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της από το Μπουένος Αϊρες.

«Αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές στα διπλωματικά χρονικά. Ξένος ηγέτης πηγαίνει σε άλλη χώρα και δυσφημεί τους θεσμούς παρεμβαίνοντας σαφώς στις εσωτερικές της υποθέσεις»  τόνισε ο Ισπανός ΥΠΕΞ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This