Η Μόσχα «ανοίγει μέτωπο» με τις χώρες της Βαλτικής – Ζητά την αλλαγή των θαλάσσιων συνόρων με τη Φινλανδία

Η Ρωσία σπέρνει «σύγχυση» απαντάει η χώρα

Must Read

«Η χάραξη του κρατικού συνόρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη θάλασσα θα αλλάξει» αναφέρεται σε σύνοψη του σχεδίου διατάγματος το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματος, που φέρει ημερομηνία 21 Μαΐου, το υπουργείο προτείνει να διευθετηθούν τα σύνορα γύρω από ρωσικά νησιά στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου της Φινλανδίας και γύρω από το Καλίνινγκραντ.

Στην αναθεώρηση των συνόρων των χωρικών υδάτων στη Θάλασσα της Βαλτικής που πρότεινε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, η Φινλανδία αντιδρά.

Το υπουργείο Άμυνας επιχειρηματολόγησε για να δικαιολογήσει την αλλαγή ότι μια προηγούμενη σοβιετική μέτρηση του συνόρου το 1985 χρησιμοποίησε ναυτικούς χάρτες των μέσων του 20ου αιώνα και έτσι δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε πιο σύγχρονες χαρτογραφικές συντεταγμένες.

Δεν καθίσταται αμέσως σαφές από το σχέδιο διατάγματος πώς ακριβώς θα διευθετηθούν τα σύνορα και ποιες διαβουλεύσεις έγιναν -αν έγιναν- με άλλα κράτη γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση

«Οι φινλανδικές Αρχές ερευνούν πληροφορίες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στον Κόλπο της Φινλανδίας», δήλωσε ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Η Ρωσία δεν ήρθε σε επαφή με τη Φινλανδία για το θέμα. Η Φινλανδία ενεργεί όπως πάντα: ήρεμα και με βάση τα γεγονότα».

Η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βαλτόνεν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και πρόσθεσε ότι η Ρωσία σπέρνει «σύγχυση».

Αν εγκριθεί, το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οι Φινλανδοί νόμισαν ότι το να είσαι με τους δυτικούς θα είσαι καλύτερα, αλλά δεν κατάλαβαν ότι έσκαψαν τον λάκκο τους. Δυστυχώς τώρα θα χορέψουν τον χορό των Ρώσων

  2. Αφού οι Φιλανδοί ως υποτελείς των νεοταξιτών ήθελαν συμμετοχή στο ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, είναι φυσικό, λογικό και δίκαιο να έχουν τώρα τον Βλαδίμηρο Πούτιν απέναντί τους με διάφορες αιτιάσεις για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας. ‘Eπρεπε να σκεφθούν πολύ προσεκτικά με ποιόν πήγαν και ποιόν αγνόησαν. ‘Εκαναν κακή εκτίμηση της κατάστασης της χώρας τους και των ουσιαστικών συμφερόντων τους. Τώρα αρχίζει η αποπληρωμή του τεράστιου λάθους τους από έναν γνήσιο ΗΓΕΤΗ & ΠΑΤΡΙΩΤΗ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This