Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου!

Οι πρόωρες εκλογές στη Βρετανία θα διεξαχθούν... ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ!

Must Read

Πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου στη Βρετανία προκήρυξε ο Ρίσι Σούνακ λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδος), λίγες ώρες, δηλαδή, αφότου η έντονη σχετική φημολογία είχε «υποχρεώσει» υπουργούς της κυβέρνησής του να αλλάξουν αιφνιδιαστικά το πρόγραμμά τους.

Κατά την εξαγγελία της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σε μια περίοδο όπου οι Συντηρητικοί είναι μακράν πίσω στις δημοσκοπήσεις, ύστερα από 14 χρόνια στην κυβέρνηση, ο Σούνακ δήλωσε «περήφανος Βρετανός» και υποσχέθηκε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ μόνο τον λαό του «σε σκοτεινές ημέρες». Μίλησε για την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση, τονίζοντας πως ο ίδιος ήρθε στην διακυβέρνηση της χώρας, για να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα.


Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του «Guardian», υπουργοί της κυβέρνησης Σούνακ ακύρωσαν εκδηλώσεις και ανέβαλαν ταξίδια τους στο εξωτερικό, προκειμένου να συμμετάσχουν σε έκτακτη αποψινή συνεδρίαση στη Ντάουνινγκ ΣτριτΗ έντονη φημολογία για πρόωρες εκλογές άρχισε να κυκλοφορεί στο Γουεστμίνστερ σήμερα το πρωί, με τον Βρετανό πρωθυπουργό και την ομάδα του να μην επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και να διαψεύδουν. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό, όπως υπάρχει σχεδόν κάθε εβδομάδα τους τελευταίους πέντε μήνες. Απλώς θα πω το ίδιο που λέω πάντα, ότι δεν αποκλείω τίποτα», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού, αγνοώντας τις φήμες.

Η συγκεκριμένη στρατηγική φέρει κινδύνους για τους Συντηρητικούς, οι οποίοι υστερούν κατά πολύ από τους Εργατικούς στις δημοσκοπήσεις, καθώς, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να προβάλουν ως θετικά τη μείωση του πληθωρισμού και μια αύξηση των αμυντικών δαπανών, δεν έχουν καταφέρει να καταγράψουν δημοσκοπικά κέρδη. Οι Εργατικοί έχουν προβάδισμα περίπου 20 μονάδων έναντι των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις ήδη από τα τέλη του 2021, αρκετά πριν ο Σούνακ αναλάβει τα καθήκοντά του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

«Είμαστε πλήρως έτοιμοι (…) όποτε ο πρωθυπουργός προκηρύξει εκλογές. Έχουμε μια πλήρως οργανωμένη και επιχειρησιακή προεκλογική εκστρατεία έτοιμη να ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι η χώρα φωνάζει να γίνουν γενικές εκλογές», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This