Ρωσία: Μετά την απομάκρυνση Σοϊγκού, τέταρτη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού

Η σειρά των συλλήψεων γίνεται εν μέσω μεγάλων αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας

Must Read

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και προφυλάκισαν τον αντιστράτηγο Βαντίμ Σαμαρίν με την κατηγορία της δωροληψίας, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.




Στρατοδικείο διέταξε την Τετάρτη την προφυλάκιση για δύο μήνες του Σαμαρίν, που ήταν υπαρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων αρμόδιος για τις επικοινωνίες. Οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.

Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού από τον Απρίλιο, όταν προφυλακίστηκε μέχρι τη δίκη του ο τότε υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ με την υποψία της δωροληψίας.

Έκτοτε έχουν συλληφθεί ο αντιστράτηγος Γιούρι Κουζνέτσοφ, επικεφαλής προσωπικού στο υπουργείο Άμυνας, και ο υποστράτηγος Ιβάν Ποπόφ, πρώην διοικητής της 58ης στρατιάς της Ρωσίας.

Η σειρά των συλλήψεων γίνεται εν μέσω μεγάλων αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέπεμψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα τον επί χρόνια υπουργό Σεργκέι Σοϊγκού, αντικαθιστώντας τον με τον Αντρέι Μπελούσοφ.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This