«Νυχτερινό ΤΑΞΙ» για να επιστρέφουν οι γυναίκες σπίτι με ασφάλεια – Ποια χώρα το εφαρμόζει

Στην Γερμανία ο φόβος κυριαρχεί σε ανήλικες και ενήλικες

Must Read

Η ασφάλεια την νύχτα στους δρόμους είναι ένα ζητούμενο για τις γυναίκες παγκοσμίως. Η επιστροφή στο σπίτι ελλοχεύει πολλούς κινδύνους καθώς εποφθαλμιούν κακοποιοί και προκαλούν τρόμο.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην Γερμανία ο φόβος κυριαρχεί σε ανήλικες και ενήλικες γυναίκες, με αποτέλεσμα να υιοθετείται το μέτρο του «νυχτερινού ΤΑΞΙ» για την ασφαλή επιστροφή στην οικία τους.

«Όταν γυρίζω σπίτι από νυχτερινή έξοδο προσέχω κάθε θόρυβο πίσω μου» λέει η Κιάρα. Το να γυρίσει με ΤΑΞΙ είναι ακριβή υπόθεση για την 26χρονη. «Την νύχτα οι τιμές είναι υψηλότερες από ό,τι την ημέρα» εξηγεί η νεαρή γυναίκα από την Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την Ένωση για τα συμφέροντα των Γυναικών (DFR) οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες τις νυχτερινές ώρες στην βία και τα σεξουαλικά αδικήματα. Το αίσθημα ανασφάλειας πολλών γυναικών αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα έρευνας για την νυχτερινή ζωή στην πόλη Γκίσεν: Το 61% των γυναικών και το 54% των ατόμων του τρίτου φύλου δηλώνουν ότι φοβούνται όταν κυκλοφορούν την νύχτα. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες είναι μόλις 24%.

Ο Δήμος του Γκίσεν, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης, σχεδιάζει το αποκαλούμενο νυχτερινό ταξί για γυναίκες. Από ταρχές Ιουνίου γυναίκες και κορίτσια ηλικίας 14 ετών και άνω θα λαμβάνουν έκπτωση 5 ευρώ για νυχτερινές διαδρομές. Παρόμοια προγράμματα υπάρχουν ήδη σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Μόναχο και το Μάνχαϊμ.

Στο Μόναχο προσφέρονται από τον Μάρτιο 2020 κουπόνια ΤΑΞΙ μεταξύ 10μμ και 6πμ. «Οι γυναίκες πλήττονται άνω του μέσου όρου από σεξουαλικά αδικήματα» λέει η Μάριον Μπερ από το Κέντρο Ισότητας Γυναικών της βαυαρικής πρωτεύουσας. Στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Δήμος αύξησε την επιδότηση για το νυχτερινό ΤΑΞΙ από 5 σε 10 ευρώ, ανακοινώνοντας ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Ως εναλλακτική λύση οι γυναίκες στην Γερμανία μπορούν να τηλεφωνήσουν στην γραμμή επικοινωνίας «Επιστροφή στο σπίτι». Καλώντας τον αριθμό 03012074182 μπορούν να επικοινωνήσουν με εθελοντές σε όλη τη Γερμανία, οι οποίοι μπορούν από την πλευρά τους να τις συνοδεύσουν «τηλεφωνικά» στο σπίτι τους, μιλώντας μαζί τους στο κινητό. Το στίγμα των γυναικών ή κοριτσιών μεταδίδεται τακτικά, έτσι ώστε να ειδοποιηθούν άμεσα οι αστυνομικές Αρχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This