Πρόταση «βόμβα» για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας

«Τις επόμενες 30 ημέρες θα προταθεί συμφωνία για ειρηνικό χωρισμό»

Must Read

Σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή μας, καθώς ξεκίνησε το σχέδιο για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ:

«Τις επόμενες 30 ημέρες θα προταθεί συμφωνία για ειρηνικό χωρισμό. Σήμερα, ξεκινάμε με μια επίσημη απόφαση να επιδιώξουμε έναν ειρηνικό χωρισμό. Θα προτείνουμε πρώτα να αποσαφηνιστούν οι πολιτικές αρμοδιότητες σε σχέση με τις οντότητες και να διατηρηθεί το τρέχον μοντέλο οικονομικής λειτουργίας. Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα προσαρμόσουμε αυτό το μοντέλο για να υποστηρίξουμε τον ειρηνικό χωρισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οπως δεν ηταν βιωσιμο, ενα κρατος-τερας, Γιουγκοσλαυϊα μς πεντε εθνοτητες (Σερβοι, Κροατες, Σλοβενοι,Αλβανοι, Βουλγαροι), τρεις θρησκειες(Ορθοδοξοι, Καθολικοι, Μουσουλμανοι), πεντε γλωσσες( Σερβικα, Κροατικα, Σλοβενικα, Βουλγαρικα, Αλβανικα), και με διαφορετικο πολιτιστικο υποβαθρο των λαων της (Κεντροευρωπαϊκο οι Κροατες και Σλοβενοι, Ανατολικο οι λοιποι ), ετσι δεν ειναι βιωσιμο και το κατασκευασμα Βοσνια με τρεις Εθνοτητες (Σερβοι, Κροατες, Μουσουλμανοι). Και η πρωτη προκαλεσε αιματηρους πολεμους, μεχρι να διαλυθει και η δευτερη ομοιως.

    Σημειωση: Η Γιουγκοσλαυϊα ηταν εφευρημα των Αγγλογαλλων νικητων του Α΄Π.Π. με σκοπο να δημιουργησαν κρατη-αναχωματα γυρω απο την Γερμανια (Γιουγκοσλαυϊα, Τσεχοσλοβακια, Πολωνια, Ρουμανια).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This