Ο Μακρόν στη Νέα Καληδονία μετά το «όχι» στην ανεξαρτησία

«Δεν γίνεται να μετατραπεί σε 'Άγρια Δύση"»

Must Read

Χωρίς τέλος οι ταραχές στη Νέα Καληδονία μετά το αρνητικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από τη Γαλλία. Δεν γίνεται να μετατραπεί σε «Άγρια Δύση», προειδοποίησε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή (24/05) τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. Δικαιολόγησε την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων στο αρχιπέλαγος επικαλούμενος την ανάγκη «αποκατάστασης της ηρεμίας».




 

«Αποφάσισα να έρθω επειδή δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ η βία να εδραιωθεί», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξή του στο δημόσιο δίκτυο Nouvelle-Calédonie La 1ère, που μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-εξπρές την οποία έκανε χθες Πέμπτη.

Παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το διεθνές αεροδρόμιο στη Νουμεά θα παραμείνει κλειστό για τις εμπορικές πτήσεις ως την ερχόμενη Τρίτη (28η Μαΐου) στις 09:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) από τον Σαρλ Ροζέ, τον διευθυντή του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Νέας Καληδονίας.




 

Αυτό σημαίνει πως το κλείσιμο του αεροδρομίου θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Το μέτρο αποφασίστηκε την επομένη του ξεσπάσματος βίαιων ταραχών στο γαλλικό υπεράκτιο έδαφος στον Ειρηνικό και παρατάθηκε πολλές φορές έκτοτε.

Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι

Από την Τρίτη πάντως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία άρχισαν να απομακρύνουν εσπευσμένα αεροπορικώς εκατοντάδες τουρίστες, παγιδευμένους λόγω των ταραχών, τις οποίες πυροδότησε εκλογική μεταρρύθμιση.

Η Αυστραλία σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις εσπευσμένης απομάκρυνσης τουριστών σήμερα, ανέφερε μέσω X η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ χθες.

Στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας εκτελούν σήμερα πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Νουμεά, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Το γαλλικό αρχιπέλαγος στο οποίο έχουν σημειωθεί άγρια περιστατικά βίας τις τελευταίες εβδομάδες, σε αντίδραση μιας συνταγματική αναθεώρηση που καταγγέλλεται από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του εν λόγω εδάφους.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This