Ο 15χρονος που πέθανε από λευχαιμία και ανακηρύχθηκε άγιος από την καθολική Εκκλησία – Τα 2 θαύματα

Must Read

Ένα αγόρι που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 15 ετών, νικημένο από τη λευχαιμία, αγιοποίησε η καθολική εκκλησία με απόφαση του πάπα Φραγκίσκου. Πρόκειται για τον Carlo Acutis, που άφησε την τελευταία του πνοή το 2006.

Ο 15χρονος που είχε μεγάλη αγάπη για τη φύση, τη μουσική και τους υπολογιστές, γεννήθηκε από μια οικογένεια που δεν ήταν θρησκευόμενη. Ο ίδιος όμως από μικρή ηλικία ζήτησε να βαφτιστεί και βρέθηκε κοντά στον χριστιανισμό.

Νοιαζόταν για τον συνάνθρωπό του και βοηθούσε με δωρεές παιδιά που είχαν ανάγκη. «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου» είχε δηλώσει ο 15χρονος στη μητέρα του.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο 15χρονος προκρίθηκε για αγιοποίηση με την καθολική εκκλησία να του αναγνωρίζει δύο θαύματα. Το Βατικανό ισχυρίζεται πως χάρη στον Carlo  ένα αγόρι από τη Βραζιλία που έπασχε από σπάνια παγκρεατίτιδα θεραπεύτηκε το 2013, όταν άγγιξε τη μπλούζα του.

Το δεύτερο θαύμα αφορά μια 21χρονη από την Κόστα Ρίκα που ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα στη Φλωρεντία. Η νεαρή είχε υποβληθεί σε επείγουσα κρανιοτομή και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση το 2022. Η μητέρα της προσευχήθηκε στον τάφο του Acutis και την ίδια μόλις μέρα η 21χρονη άρχισε να αναπνέει χωρίς υποστήριξη, άρχισε να κουνάει τα άκρα της και να μιλάει. Μέσα σε 10 μέρες η θλάση στον εγκέφαλο είχε εξαφανιστεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This