Νέες απειλές Χεζμπολάχ προς Ισραήλ σε τηλεοπτικό διάγγελμα του ηγέτη της φιλοϊρανικής οργάνωσης

Eάν ο Νετανιάχου συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, η χώρα του θα καταστραφεί, υποστήριξε ο Χασάν Νασράλα

Must Read

Η Ιερουσαλήμ μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με «αναπάντεχα σχέδια» της Χεζμπολάχ, διεμήνυσε σήμερα Παρασκευή ο ηγέτης της φιλοϊρανικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, εκτοξεύοντας νέες απειλές κατά του Ισραήλ και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς προς τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε προσωπικό επίπεδο.

«Εμείς θα μιλήσουμε για εκπλήξεις. (Ο Νετανιάχου) θα πρέπει να περιμένει εκπλήξεις εκ μέρους μας», τόνισε ο Νασράλα και επανέλαβε πως η Χεζμπολάχ έχει υπολογίσει κάθε πιθανό επιθετικό σενάριο του Ισραήλ εναντίον της. «Θα ήθελα να πω στον Νετανιάχου (…) και την κυβέρνηση του εχθρού ότι μελετήσαμε και ζυγίσαμε όλα τα ενδεχόμενα, όλα τα σενάρια στα οποία μπορεί να καταφύγει», πρόσθεσε ο ηγέτης της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αιφνιδιασμό» του Ισραήλ την ημέρα της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς, η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα σκληρά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δική τους «συμμετοχή» στον «κύκλο αίματος» που παραμένει ανοικτός. Αναφέρθηκε δε και στη συμβολή των Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι επίσης βάλουν κατά των Ισραηλινών και των συμμάχων τους.

«Το Ιράκ σας αιφνιδίασε, όπως και το Ιράν, όταν βομβαρδίσατε το προξενείο του» στη Δαμασκό, είπε, επίσης, ο Νασράλα, μιλώντας σε μια τελετή στη μνήμη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί που σκοτώθηκε την Κυριακή, όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο ηγέτης της οργάνωσης εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος, ανά πάσα στιγμή, ωστόσο ως «αστερίσκο» έθεσε την παύση των εχθροπραξιών από την πλευρά του Ισραήλ, προειδοποιώντας, μάλιστα, πως εάν ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, αυτό θα σημάνει την καταστροφή της χώρας του.

Τουλάχιστον 430 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο τους τελευταίους επτά μήνες. Οι 279 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 82 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Παράλληλα, έχουν σκοτωθεί 14 Ισραηλινοί στρατιώτες και 11 πολίτες από πυρά της φιλοϊρανικής οργάνωσης, η οποία εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα νέου τύπου.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This