Έρευνα στις ένοπλες δυνάμεις έχει ξεκινήσει το Ισραήλ για την σφαγή των αμάχων στη Ράφα

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε «τρομακτικές» τις πληροφορίες για επιθέσεις με στόχο οικογένειες

Must Read

Έρευνα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ «πυροδότησε» η σφαγή δεκάδων αμάχων που φέρεται να έκανε η χώρα σε εκτοπισμένους στην Ράφα. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ανώτατος στρατιωτικός εισαγγελέας του Ισραήλ χαρακτήρισε σήμερα «πολύ σοβαρό» το αεροπορικό πλήγμα στη Ράφα που, σύμφωνα με υγειονομικές αρχές της Γάζας, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων και δήλωσε πως μια έρευνα των ενόπλων δυνάμεων μετά την ενέργεια συνεχίζεται.

«Οι λεπτομέρειες του συμβάντος εξακολουθούν να τελούν υπό έρευνα, κάτι που δεσμευόμαστε να διεξαγάγουμε στην πιο πλήρη έκταση», δήλωσε ο αντιστράτηγος Γιφάτ Τόμερ Γερουσάλμι σε συνέδριο που φιλοξενεί ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ισραήλ.




«Οι IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) εκφράζουν τη λύπη τους για τυχόν πρόκληση σωματικών βλαβών σε μη μαχητές στη διάρκεια του πολέμου».

Στο μεταξύ, το Κατάρ, χώρα που μεσολαβεί ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς, προειδοποίησε σήμερα πως τα ισραηλινά πλήγματα στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα μπορεί να «παρεμποδίσουν» τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η χώρα του Κόλπου ανησυχεί μήπως «οι βομβαρδισμοί περιπλέξουν τις εν εξελίξει διαμεσολαβητικές προσπάθειες και παρεμποδίσουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνίας για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.




Την ίδια στιγμή, η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε σήμερα «τρομακτικές» τις πληροφορίες για επιθέσεις με στόχο οικογένειες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ράφα για περισσότερες επιθέσεις σε οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο είναι τρομακτικές. Υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές απώλειες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν…Η Γάζα είναι η κόλαση επί της γης. Οι εικόνες από τη χθεσινή νύχτα είναι μια ακόμη μαρτυρία αυτού», έγραψε η UNRWA στο Χ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσαν χθες ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 40 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στη Ράφα, περιοχή όπου καταφεύγουν οι εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές του δυνάμεις έπληξαν συγκρότημα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς στη Ράφα και ότι το περιστατικό εξετάζεται.




(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This