Το Κρεμλίνο αρνείται τις αναφορές της Washington Post ότι έχει πραγματοποιηθεί συνομιλία Πούτιν–Τραμπ.
Για «ψευδείς πληροφορίες» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων.
https://exchange.glomex.com/video/v-d5j6z8f44utd?integrationId=40599w17mbz7o7uw
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Washington Post ανέφερε πρώτη, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα και ότι ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι δεν θα πρέπει να κλιμακώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.Το Ρόιτερς μετέδωσε επίσης ότι το τηλεφώνημα έλαβε χώρα, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή.
«Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Είναι καθαρό αποκύημα της φαντασίας. Δεν υπήρξε συνομιλία. Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της ποιότητας των πληροφοριών που δημοσιεύονται τώρα, μερικές φορές ακόμη και σε αρκετά ευυπόληπτες εκδόσεις», είπε ο Πεσκόφ.
https://exchange.glomex.com/video/v-d5j5xgwcv5lt?integrationId=40599w17mbz7o7uw
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πούτιν σχεδιάζει οποιεσδήποτε επαφές με τον Τραμπ, ο Πεσκόφ είπε: «Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα σχέδια».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι εξακολουθούν να επιδιώκουν τη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας.
Τέλος. ο Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η Βρετανία να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τα συστήματα πυραύλων μακρού βεληνεκούς Storm Shadow ώστε να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία κάτι το οποίο, είπε, δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Δείτε επίσης:
Η εκλογή Τραμπ «ντοπάρει» τους BRICS!
Ισχυρές πιέσεις στον Μπάιντεν για κλιμάκωση στην Ουκρανία πριν αναλάβει ο Τραμπ!