Βατικανό: Την Τετάρτη 7/5 ξεκινά το Κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο Καθολικοί ανά την υφήλιο αναμένουν με αγωνία το όνομα του νέου ηγέτη της Εκκλησίας τους...

Must Read

Την Τετάρτη 7 Μαΐου ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση του Κονκλαβίου για την ανάδειξη νέου Πάπα μετά την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου, με τις εργασίες να λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση στην Καπέλα Σιξτίνα, στην πόλη του Βατικανού, από την καμινάδα της οποίας θα βγει λευκός καπνός μόλις αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νέος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Οι ετοιμασίες στο εσωτερικό του παρεκκλησιού του Αποστολικού Παλατιού συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, με τις εξέδρες για τους καρδινάλιους εκλέκτορες να έχουν στηθεί και τους εξειδικευμένους τεχνικούς να επιθεωρούν την περίφημη καμινάδα, μέσω της οποίας θα ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της κάθε ψηφοφορίας με το που θα ολοκληρώνεται η εκάστοτε συνεδρίαση. Όπως υπαγορεύει η παράδοση, στο τέλος κάθε ψηφοφορίας τα ψηφοδέλτια θα καίγονται και σε περίπτωση μη εκλογής Πάπα, ο καπνός θα είναι μαύρος. Ωστόσο, όταν με το καλό υπάρξει εκλογή νέου Ποντίφικα, την ιστορική απόφαση θα σηματοδοτήσει λευκός καπνός.

Πριν την επίσημη έναρξη του Κονκλαβίου, οι καρδινάλιοι πραγματοποιούν καθημερινές συνεδριάσεις, συζητώντας κρίσιμα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Δεν πρόκειται μόνο για τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου. Πρόκειται, με πνευματικούς όρους, για τον διάδοχο του ίδιου του Αγίου Πέτρου. Αναζητούμε κάποιον που να ενσαρκώνει την ουσία της πίστης και ταυτόχρονα να αποτυπώνει την ανοιχτότητα της Εκκλησίας προς τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καρδινάλιος Βίνσεντ Νίκολς, σχολιάζοντας τη σημασία της διαδικασίας.

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο καθολικοί ανά την υφήλιο αναμένουν με αγωνία το όνομα του νέου ηγέτη της Εκκλησίας τους. Παρά την έντονη φημολογία και τις προβλέψεις που κυκλοφορούν, οι καρδινάλιοι τηρούν σιγή ιχθύος. «Όταν με ρωτούν για πιθανούς υποψηφίους, απαντώ πως έχουμε 133 καρδινάλιους… Ο καθένας είναι μια πιθανότητα», ανέφερε σχετικά ο Καρδινάλιος Φερνάντο Νατάλιο Τσομάλι Γκαρίμπ.

Στο περιθώριο της όλης διαδικασίας, αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αναπάντεχη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στα ΜΚΔ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσίευσε μια εικόνα – δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης, η οποία τον απεικονίζει ντυμένο ως Πάπα, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι… θα τον ενδιέφερε ο ρόλος.


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This