Φιλελεύθερος θεωρείται ο μέχρι πρότινος καρδινάλιος Ρόμπερτ Πρέβοστ, που εκλέχτηκε πριν λίγη ώρα νέος Πάπας, επιλέγοντας το όνομα «Λέων».
Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας είχε ξεκάθαρα ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που ακολουθεί, όπως αποδεικνύεται από την διαδικτυακή του παρουσία.
Παλαιότερα tweets και retweets από τον Πάπα Λέων το αποδεικνύουν. Ειδικά καταδίκαζε την θέση Τραμπ σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, καθώς είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων, ενώ μοιραζόταν tweets καλώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο να «δράσει για το κλίμα».
Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι καθολικοί χρήστες του διαδικτύου που κάνουν λόγο για χαμένη ευκαιρία, αναφέροντας ότι χρειαζόταν ένας Πάπας που να επαναβεβαιώσει τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη, καθώς το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να τους ικανοποίησε.
Να σημειωθεί ακόμη ότι ο νέος Πάπας ανήκε στον στενό κύκλο συνεργατών του πρώην Πάπα Φραγκίσκου.
Δείτε ακόμη:
- Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβoστ – Πήρε το όνομα Λέων 14ος
- Πάπας Λέων ο 14ος: Μήνυμα ειρήνης από τον πρώτο Αμερικανό Ποντίφικα
- Ο Τραμπ συγχαίρει τον νέο Πάπα: «Τιμή για την χώρα μας»
Nice post. I learn something totally new and challenging on websites