«Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο» – Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στον Τραμπ

22 μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τον Τραμπ να βάλει στη θέση του τον Σουλτάνο

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου κρούουν με επιστολή τους στον Ντόναλντ Τραμπ 22 μέλη του Κογκρέσου, οι οποίοι καλούν παράλληλα τον πρόεδρο τον ΗΠΑ να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τον Ερντογάν.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές προτρέπουν τον Τραμπ να ξεκαθαρίσει στον Ερντογάν ότι η απόκτηση μαχητικών F-35 δεν είναι εφικτή αλλά και να τον καταστήσει υπεύθυνο για τις προκλητικές ενέργειες που απειλούν την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, οι υπογράφοντες τονίζουν ότι οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας αποδυναμώνουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ, υπονομεύουν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και αντιτίθενται στα στρατηγικά συμφέροντα και τις αξίες των ΗΠΑ.

Για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου

Παράλληλα, τονίζονται στην επιστολή οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής προέλευσης, τις οποίες χαρακτηρίζουν «τελείως απαράδεκτες για σύμμαχο του ΝΑΤΟ» και «μόνιμη απειλή για την ειρήνη στην περιοχή».

«Όχι στα F-35»

Οι 22 βουλευτές διαφωνούν με την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35 όσο διατηρεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, κάνοντας λόγο για διατάραξη της στρατιωτικής ισορροπίας.

Επίσης, καταδικάζουν έντονα την αναθεωρητική πολιτική της «Γαλάζιας Πατρίδας» που προωθεί ο Ερντογάν, η οποία αμφισβητεί τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και αντανακλά τις «νεοοθωμανικές φιλοδοξίες» του.

Παράλληλα, οι βουλευτές επικρίνουν την στήριξη του Ερντογάν προς τη Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς τον «κύριο προστάτη« της τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα αναφέρονται και την σύλληψη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Ο Ερντογάν έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι η προσωπική και πολιτική ατζέντα του είναι ασύμβατη με τις αξίες και τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ» προειδοποιούν στην επιστολή τους και καλούν τον Τραμπ να αντιμετωπίσει ευθέως τον Ερντογάν, διαφορετικά θα τον ενδυναμώσει περαιτέρω, θέτοντας σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν μπορω να καταλαβω τη εχουμε μεσα στο κεφαλι μας . Η Τουρκια μιλαει για γαλαζια πατριδα , εμεις για πια πραγματα μιλαμε ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This