Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ανακοίνωσε την Τρίτη συμφωνία με την Αίγυπτο στον τομέα της Ενέργειας και συγκεκριμένα ανάμεσα στην EGAS και την BOTAŞ για πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Γεραπετρίτη, υπολείπεται για μια ακόμη φορά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προηγείται στις εξελίξεις.
We held a meeting with Egyptian Minister of Petroleum and Mineral Resources Mr. Karim Badawi and his delegation at our Ministry. After the meeting, we signed two important agreements that will strengthen our cooperation in the field of energy on the 100th anniversary of… pic.twitter.com/Sk0Zqaex10
— Alparslan Bayraktar (@aBayraktar1) May 13, 2025
Όπως έγραψε στο Χ / Twitter ο Μπαϊρακτάρ:
«Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, κ. Καρίμ Μπανταουί, και την αντιπροσωπεία του στο Υπουργείο μας. Μετά την συνάντηση, υπογράψαμε δύο σημαντικές συμφωνίες που θα ενισχύσουν την συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας, με την ευκαιρία της 100ής επετείου των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου.
Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον κ. Μπαντάουι, το οποίο φέρνει τη συνεργασία μας στους τομείς των υδρογονανθράκων και της εξόρυξης σε θεσμικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα διεξάγουμε κοινές μελέτες σε στρατηγικούς τομείς όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, η γεωθερμία, το υδρογόνο και τα κρίσιμα ορυκτά, και θα αυξήσουμε την ανταλλαγή τεχνικών γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης.
Σήμερα, πετύχαμε επίσης μια ακόμη πρωτιά για την χώρα μας. Με την σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ της εθνικής μας εταιρείας BOTAŞ και της δημόσιας εταιρείας ενέργειας της Αιγύπτου EGAS, μια FSRU στο απόθεμα της BOTAŞ θα εκτελεί εποχιακές εργασίες στο εξωτερικό για πρώτη φορά.
Έτσι, θα τεθεί σε λειτουργία ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο χρήσης, που θα συμβάλει στην ασφάλεια εφοδιασμού φυσικού αερίου τόσο της χώρας μας όσο και της Αιγύπτου. Πιστεύω ολόψυχα ότι αυτά τα βήματα θα ανοίξουν μια νέα σελίδα στις ενεργειακές σχέσεις Τουρκίας-Αιγύπτου και ελπίζω ότι θα είναι επωφελής για τις χώρες μας.»
Πηγή φωτό: Twitter Alparslan Bayraktar
Δείτε επίσης:
- Κερδισμένος πάλι ο Τούρκος «σουλτάνος»
- Με σκυμμένο το κεφάλι ο Μητσοτάκης στον Μερτς – Αφωνία για τους μετανάστες που στέλνει η Γερμανία στη χώρα μας
- «Μαύρη» τρύπα στις συμμαχίες της Ελλάδας!
Είναι Case study να διδάσκεται στο μέλλον.
Πώς σε 50 μόνο χρόνια ευτελές και τυχάρπαστο πολιτικό προσωπικό μπορεί να καταφέρει μια χώρα με τέτοια ιστορία πολιτισμό έξυπνους πολίτες εργατικούς ευρηματικούς επικοινωνιακούς κλπ να την κάνουν το ποιο ανυπολιπτο κράτος της Ευρώπης.
Είναι απιστευτο
Όσα δεν κατάφεραν Τούρκοι Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές να το καταφέρουν σε ελάχιστο χρόνο οι πολιτικοί
Δεν είναι ανίκανοι.
Είναι τουρκοπροσκυνημένοι γραικύλοι!