Τουλάχιστον 120 νεκροί από τα ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα

Η μεσολάβηση του Κατάρ

Must Read

Ασύλληπτη οδύνη στη Γάζα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών να ανακοινώνει σήμερα ότι 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς, όπου μια ΜΚΟ, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει να διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια έως τα τέλη του μήνα.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» για να βρει τους δράστες των φονικών πυρών που στοίχισαν τη ζωή σε μια Ισραηλινή έγκυο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τη νύχτα που πέρασε. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που περιοδεύει στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στη Ντόχα ότι επιθυμεί οι ΗΠΑ να «πάρουν» το παλαιστινιακό έδαφος για το κάνουν «ζώνη ελευθερίας». Τα πλήγματα στοχοποίησαν περιοχές του Βορρά και του Νότου του θύλακα, όπως αναφέρουν οι παλαιστινιακές Αρχές. «Κάθε μέρα έχουμε νεκρούς, κάθε μέρα έχουμε τραυματίες. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πότε θα έρθει η σειρά μας» τονίζει στην συγκλονιστική μαρτυρία του ο Αμίρ Σαλέχα. «Το Ισραήλ (…) δεν σκοτώνει απλώς κόσμο. Σκοτώνει ό,τι απομένει από την ανθρωπότητα» έγραψε στο X (πρώην Twitter) η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε.

 

Και παρά την ανθρωπιστική κρίση και εξαθλίωση που επικρατεί, παρά τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους και τις διεθνείς επικρίσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο στρατός του θα μπει «με όλη του τη δύναμη» στη Λωρίδα της Γάζας για να «ολοκληρώσει την επιχείρηση» και να «καταστρέψει» τη Χαμάς, αφού είχε ήδη αναγγείλει την «κατάκτηση» της Λωρίδας της Γάζας. Στο μεταξύ, αντιπροσωπείες του Ισραήλ και της Χαμάς μετέβησαν αυτή την εβδομάδα στο Κατάρ, μια από τις χώρες που μεσολαβούν, μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, στις έμμεσες διαπραγματεύσεις ανάμεσά τους. Αλλά το παλαιστινιακό κίνημα κατηγόρησε χθες το Ισραήλ πως «υπονομεύει» τις μεσολαβητικές προσπάθειες με «εσκεμμένη στρατιωτική κλιμάκωση. «Η ελάχιστη προϋπόθεση για να δημιουργηθεί περιβάλλον ευνοϊκό και εποικοδομητικό προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις είναι να υποχρεωθεί» το Ισραήλ «να ανοίξει τα σημεία διέλευσης και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», είπε αργότερα ο Μπασέμ Ναΐμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This