Υπό το βάρος της διεθνούς κατακραυγής ο Μπένιαμιν Νετανιάχου παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου: «Η Λωρίδα της Γάζας θα περάσει στον έλεγχο του Ισραήλ» τόνισε.
Άκαμπτος και αδιάλλακτος υπογράμμισε ότι ο IDF δεν έχει τελειώσει την δουλειά στον παλαιστινιακό θύλακο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα του έχει έναν «ξεκάθαρο, αιτιολογημένο και δικαιολογημένο» στόχο στις επιχειρήσεις στην Γάζα: να νικήσει την Χαμάς. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη αυτού του στόχου μέχρι τέλους. Το έργο μας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το Ισραήλ έχει ένα πολύ οργανωμένο σχέδιο».
Ο Νετανιάχου δήλωσε «έτοιμος» να τερματίσει τον πόλεμο υπό όρους, οι οποίοι θα «διασφαλίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ», την επιστροφή των ομήρων και την εξορία της ηγεσίας της Χαμάς από την περιοχή.
Επιπλέον, ανέφερε ότι «20 όμηροι είναι σίγουρα ζωντανοί στην Γάζα» και επισήμανε ότι «το Ισραήλ πρέπει να αποφύγει την ανθρωπιστική κρίση, ώστε να διατηρήσει την ελευθερία δράσης του».
Τέλος, γνωστοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε πιθανότατα τον ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Σινουάρ.
Κείμενο 22 κρατών για τα παιδιά στην Γάζα
ΟΗΕ: Καμία βοήθεια δεν έχει διανεμηθεί προς το παρόν
«Μέχρι στιγμής… καμία προμήθεια δεν έχει καταφέρει να φύγει από την περιοχή φόρτωσης Κερέμ Σαλόμ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει διότι οι ισραηλινές Αρχές επέτρεψαν την πρόσβαση μόνο σε περιοχές εντός της Γάζας «που νιώσαμε πως δεν ήταν ασφαλείς» και το ενδεχόμενο λεηλασιών πιθανό λόγω της παρατεταμένης στέρησης.
Δείτε επίσης:
- Πυρά κατά διπλωματικών αποστολών στη Δυτική όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες
- «Τσουνάμι» πιέσεων στο Ισραήλ: Καθημερινά δεκάδες νεκροί!
- Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – O Νετανιάχου απέσυρε την ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πολυ ψεμα..no jews, no news.. το Ισραηλ παντα στο στοχαστρο..οτι και να κανει… Το Ισραηλ τους δινει νερο, τους φτιαχνει το δικτυο..το Ισραηλ τους δινει και ηλεκτρικο..πυροβολησαν στον αερα στους ηλιθιους που μπηκαν σε δρομο που δεν επρεπε, το εκαναν ειδηση οτι και καλα τους πυροβολησαν. Ελεος με τα ψεμματα. Υπαρχουμε κι εμεις που τα γνωριζουμε.
Κυριάκο κοίταξε μην χάσεις την ευκαιρία και βγες μπροστά να πάρεις στην χώρα κανένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους , να τους διαθέσεις στους ολιγαρχες μας για φτηνό εργατικό προσωπικό. Άλλωστε έχεις αποδείξει τι μεγάλος ανθρωπιστής είσαι!!!
Μακάρι όλα τα μακάρι στους σιωναζι
Στα βήματα των Νεότουρκων και του Κεμάλ …