Στην Μόσχα την Δευτέρα ο Φιντάν – Επαφές για την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία

Κατόπιν πρόσκλησης του Λαβρόφ

Must Read

Επίσκεψη εργασίας στην Μόσχα θα έχει 26-27 Μαΐου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Χακάν Φιντάν θα συζητήσει ζητήματα της ειρηνικής διευθέτησης στην Ουκρανία με την ρωσική ηγεσία και θα δηλώσει για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Άγκυρας να ενεργήσει ως μεσολαβητής στις συνομιλίες. Αυτό ανέφεραν στο TASS πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Φιντάν θα επισκεφθεί την Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Στις συνομιλίες στη Μόσχα, ο υπουργός Φιντάν θα δηλώσει τη δέσμευση της Τουρκίας για την επίτευξη δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στη ρωσοουκρανική σύγκρουση και θα εκφράσει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς αυτή την κατεύθυνση χάρη στα πρόσφατα σημαντικά γεγονότα. Θα επαναλάβει την ετοιμότητα της Τουρκίας να ενεργήσει ως μεσολαβητής στις συνομιλίες, τόσο παλαιότερα το 2022 όσο και στις 16 Μαΐου (στην Κωνσταντινούπολη)» ανέφεραν οι πηγές.

Κατά την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Μόσχα έχει προγραμματιστεί, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, της Γάζας και του Νότιου Καυκάσου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Φιντάν και ο Λαβρόφ συναντήθηκαν τελευταία φορά τον Απρίλιο στο διεθνές διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας.

Ζαχάροβα: Κανονικά η ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, που ξεκίνησε η Ρωσία, ακύρωσε τις δολοπλοκίες της Δύσης και απέρριψε όλα τα επιχειρήματα σχετικά με την υποτιθέμενη έλλειψη προετοιμασίας της Ρωσίας για διαπραγματεύσεις. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda.

«Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό, πρακτικό παράδειγμα του πώς συμπεριφέρεται η χώρα μας στην παγκόσμια σκηνή, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου της ουκρανικής κρίσης. Αυτό το παράδειγμα καταρρίπτει εντελώς τα επιχειρήματα ολόκληρης της φιλελεύθερης δυτικής κοινότητας ότι η Ρωσία φέρεται να μην θέλει διαπραγματεύσεις, φέρεται να μην είναι έτοιμη» τόνισε.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαχάροβα, η ανταλλαγή ήταν αποτέλεσμα ρωσικής πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε το συντομότερο δυνατόν.

«Όλες οι δολοπλοκίες που έλεγαν οι Δυτικοί -και ο Μακρόν, και ο Μερτς, και ο Στάρμερ- έχουν ακυρωθεί από αυτήν την πρακτική πρωτοβουλία που εφαρμόζεται»,

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This