Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Τραμπ με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας – Βομβαρδιστικά B-52 στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία

Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για χτύπημα στο Ιράν

Must Read

Πάνω από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την ομάδα εθνικής ασφάλειας στην Αίθουσα Καταστάσεων του Λευκού Οίκου.

Όλα δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν, ενώ ο Τραμπ αποχώρησε από τη Σύνοδο της G7 στον Καναδά μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.

Τέσσερα βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-52H έχουν ήδη σταθμεύσει στη στρατιωτική βάση Ντιέγκο Γκαρσία, την οποία διαχειρίζονται από κοινού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, στον Ινδικό Ωκεανό. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη βάση ενισχύθηκε στρατηγικά μετά την Ιρανική Επανάσταση του 1979 και έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις αμερικανικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Τα βομβαρδιστικά τύπου B-52H Stratofortress, με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών ή καθοδηγούμενων πυρομαχικών ακριβείας, εντοπίστηκαν στις 16 Ιουνίου στις 9:22 π.μ. (GMT) στη νότια ζώνη της βάσης, που βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Τσάγκος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Planet Labs, τα αεροσκάφη φαίνεται να έχουν αφιχθεί από τα μέσα Μαΐου.

Στη βάση βρίσκεται και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster III, που είναι σχεδιασμένο για την ταχεία μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού, είτε σε βασικές επιχειρησιακές εγκαταστάσεις, είτε σε απομακρυσμένα σημεία ανάπτυξης.

Έξι ακόμη αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον διάδρομο της βάσης, KC-135 Stratotanker αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρούν σε στρατιωτική κινητοποίηση, ενώ τη Δευτέρα ανακοίνωσαν την αποστολή επιπλέον πόρων στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τα αμυντικά συστήματα της περιοχής.

Ακόμη η Ουάσιγκτον προχώρησε στην αναδιάταξη περίπου 30 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Σύμφωνα με διαρροές, μετά την έκτακτη σύσκεψη με το στρατιωτικό του επιτελείο απόψε στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται πιο κοντά στην απόφαση να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τεχεράνη, και η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται πως έχει δώσει σαφείς εντολές για ενίσχυση με περισσότερα μαχητικά και προσωπικό των δυνάμεών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αντίθετος ο Τραμπ με τις εκτιμήσεις της επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε σήμερα την εκτίμηση της διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) Τάλσι Γκάμπαρντ ότι το Ιράν δεν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, αντικρούοντας δημοσίως την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του για πρώτη φορά από την έναρξη της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος Τραμπ υιοθετεί την αιτιολόγηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου για τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν, καθώς υποστήριξε πως η Τεχεράνη είναι στα πρόθυρα απόκτησης πυρηνικού όπλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) κατά την επιστροφή του στην Ουσινγκτον από τη σύνοδο κορυφής της G7 στον Καναδά, ο Τραμπ ρωτήθηκε πόσο κοντά θεωρεί πως βρίσκεται το Ιράν στην απόκτηση πυρηνικού όπλου. «Πολύ κοντά», απάντησε.

Όταν του επισημάνθηκε πως η Γκάμπαρντ κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου τον Μάρτιο ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξακολουθεί να πιστεύει πως η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικής κεφαλής, ο Τραμπ επέμεινε: «Δεν με ενδιαφέρει τι είπε. Νομίζω ότι (οι Ιρανοί) είναι πολύ κοντά στην απόκτησή της».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This