Με ένα μεγαλοπρεπές «όχι» απάντησε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ στο αίτημα του Μπενιαμίν Νετανιάχου να διακοπεί για (άλλες) δύο εβδομάδες η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του για διαφθορά, απορρίπτοντάς το.
Οι Ισραηλινοί δικαστές αποφάνθηκαν ότι το συγκεκριμένο αίτημα δεν παρουσιάζει, στη σημερινή του μορφή, αιτιώδεις λόγους που θα δικαιολογούσαν την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας.
BREAKING | Israeli court rejects Netanyahu’s attempt to cancel testimony
——
The court has rejected Prime Minister Benjamin Netanyahu’s request to cancel his upcoming testimony in the corruption trial, which resumes Monday.“The request to postpone the hearing, in its current… pic.twitter.com/VdCXICQJV5
— The Cradle (@TheCradleMedia) June 27, 2025
Ο συνήγορος του Ισραηλινού πρωθυπουργού ζήτησε χθες, Πέμπτη 26 Ιουνίου, την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία πρόκειται να επανεκκινηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, επικαλούμενος «εξελίξεις στην περιοχή και τον κόσμο», μετά την σύγκρουση με το Ιράν και την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα. Ο Νετανιάχου «είναι υποχρεωμένος να αφιερώσει όλον τον χρόνο και την ενέργειά του στην διαχείριση των εθνικών, διπλωματικών και αμυντικών προβλημάτων υψίστης σημασίας», έγραψε ο συνήγορος στο αίτημα που διαβιβάστηκε στο δικαστήριο.
Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει την ακύρωση της δίκης, χαρακτηρίζοντάς την «κυνήγι μαγισσών». Η δίκη αυτή «πρέπει ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΑΜΕΣΩΣ», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social, ζητώντας τη χορήγηση χάρης στον «Μεγάλο Ήρωα», μετά την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.
Σημειώνεται πως ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί ότι διέπραξε οτιδήποτε μεμπτό κατά τη διάρκεια της δίκης του, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο 2020. Στην πρώτη υπόθεση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται, μαζί με τη σύζυγό του, Σάρα, ότι δέχθηκε αντικείμενα πολυτελείας αξίας άνω των 260.000 δολαρίων, όπως πούρα, κοσμήματα και σαμπάνια ως δώρα εκ μέρους δισεκατομμυριούχων, με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες. Σε άλλες δύο υποθέσεις, κατηγορείται ότι προσπάθησε να διαπραγματευθεί ευνοϊκότερη κάλυψη για τον ίδιο σε δύο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
- Δείτε επίσης: Ο Νετανιάχου ζήτησε αναβολή της ποινικής του δίκης μετά την… απαίτηση Τραμπ για ακύρωσή της