Έσπασε ο πάγος – Tι έλεγαν για δύο ώρες στο τηλέφωνο Μακρόν και Πούτιν

Η τελευταία φορά που επικοινώνησαν οι δύο ηγέτες ήταν το 2022

Must Read

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού πρακτορείου Interfax. Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησαν οι δύο ηγέτες ήταν το 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που διήρκησε δύο ώρες, ο Πούτιν επανέλαβε τη ρωσική θέση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν οι δυτικές χώρες, η οποία, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, «αγνόησε τις ανησυχίες για την ασφάλεια» της Ρωσίας. Οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θα πρέπει να έχει «συνολικό και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα», να εξαλείψει τις ουσιαστικές αιτίες της κρίσης και να βασίζεται «στις νέες εδαφικές πραγματικότητες», πρόσθεσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης τις εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, καθώς και τις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών επιβεβαιώθηκε νωρίτερα από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων, προέτρεψε τον Ρώσο ηγέτη να προβεί σε άμεση διακοπή των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και να δώσει το έναυσμα για διαπραγματεύσεις με στόχο την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.

Η ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου αναφέρει ότι και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εναρμονίσουν τις απόψεις τους και να επαναλάβουν τις επαφές τους στο άμεσο μέλλον, ώστε να παρακολουθούν από κοινού τις εξελίξεις στο θέμα.

Η τελευταία τους επικοινωνία και οι φωτογραφίες με το μακρύ τραπέζι που έγιναν viral

Yπενθυμίζεται ότι  η συνάντησή τους είχε σχολιαστεί έντονα, με τους δυο τους να συνομιλούν από μεγάλη απόσταση, καθισμένοι σε ένα τεράστιο τραπέζι στο Κρεμλίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο λόγος για τον οποίο κάθισαν τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον, ήταν επειδή ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό τεστ κορονοϊού πριν από τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, με αποτέλεσμα ο Πούτιν να τον βάλει σε απόσταση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Πως και έτσι…είχε παρει τίποτα ο Γάλλος και αποφάσισε να ρίξει τα μούτρα του η παρακαλεί για πυρινικο καύσιμο…μάλλον το δεύτερο!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This