Ο Άβνερ Νετανιάχου, νεότερος γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, φέρεται να άλλαξε το όνομά του σε “Άβι Σέγκαλ” πριν μετακομίσει στη Βρετανία για σπουδές το 2022, προκειμένου να αποφύγει την προσοχή λόγω της οικογενειακής του ταυτότητας, όπως αποκαλύπτουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Άβνερ χρησιμοποίησε το νέο του όνομα κατά την εγγραφή του σε βρετανικό πανεπιστήμιο και αγόρασε διαμέρισμα αξίας 502.000 λιρών με μετρητά. Η επιλογή του επωνύμου «Σέγκαλ» συνδέεται με την οικογένεια της γιαγιάς του από την πλευρά του πατέρα του.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νέο όνομα χρησιμοποιήθηκε και σε επίσημα έγγραφα, όπως διαβατήριο και άδεια οδήγησης. Η αλλαγή αποδίδεται σε φόβους για την ταυτότητά του, ειδικά σε περιοχές με έντονη μουσουλμανική παρουσία.
Η αγορά του ακινήτου, σύμφωνα με τον ισραηλινό νόμο, δεν απαιτούσε δήλωση στις φορολογικές αρχές, καθώς βρισκόταν κάτω από το όριο των 2 εκατομμυρίων σεκέλ. Οι ισοτιμίες της εποχής έπαιξαν ρόλο στο να παραμείνει η αξία κάτω από αυτό το όριο.
Ο Άβνερ φέρεται να επέστρεψε στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Στο μικροσκόπιο η περιουσία της οικογένειας Νετανιάχου
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ενδιαφέροντος για τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νετανιάχου, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως διαθέτει ακίνητα τόσο στο Ισραήλ όσο και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, σε ξεχωριστή υπόθεση, ο μεγαλύτερος γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Γιαΐρ Νετανιάχου, φέρεται να ανακρίνεται από την μονάδα διαφθοράς της ισραηλινής αστυνομίας (Lahav 433) για την κατοχή διπλωματικού διαβατηρίου, χωρίς να πληροί τα απαραίτητα κριτήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εσωτερική υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet έκρινε ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη για τη χορήγηση του διαβατηρίου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δείτε Επίσης: