Η δήμαρχος των Σκοπίων, Ντανέλα Αρσόβσκα, δέχθηκε επίθεση, με την ίδια φεύγοντας από το νοσοκομείο να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι βρισκόταν στο Τσάιρ μαζί με προσωπικό της διοίκησης για να ελέγξει μια καταγγελία πολιτών για παράνομες κατασκευές.
Τον τελευταίο μήνα, η Αρσόβσκα δημοσιεύει τακτικά βίντεο και πληροφορίες σχετικά με παράνομες κατασκευές στο Τσάιρ, ενώ έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις ότι δέχεται απειλές.
Η Αρσόβσκα ανέφερε επίσης ότι ο έλεγχος αφορούσε κτίριο που είχε ήδη ελεγχθεί μία φορά και για το οποίο είχε ειδοποιηθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν είχε άδεια οικοδομής, δεν είχε καταβάλει φόρους προς τον δήμο και δεν είχε άδεια για τη σύνδεσή του με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και το αποχετευτικό σύστημα.
«Το άτομο με απείλησε πρώτα λεκτικά, δεν μπορώ καν να πω τι υβριστικές λέξεις χρησιμοποίησε (…), στη συνέχεια μου επιτέθηκε σωματικά, άρχισε να με κλωτσάει μπροστά στους αστυνομικούς. Απλώς τον έσπρωξαν στην άκρη, στάθηκαν μπροστά μου και δεν έκαναν τίποτα άλλο, επιτρέποντας στο πλήθος να φωνάζει και να επιτίθεται στους ανθρώπους από την δημοτική αρχή των Σκοπίων, καθώς και να τους χτυπάει με καρέκλες και να τους φτύνει. Αυτό το άτομο, που έχει χτίσει τόσα πολλά παράνομα κτίρια, κάλεσε 20 άτομα σε υψηλές θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και τους είπε τι επρόκειτο να μου κάνει, φωνάζοντας ότι επρόκειτο να με σκοτώσει, να εξαλείψει τα μέλη της οικογένειάς μου ένα προς ένα», ανέφερε η Αρσόβσκα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών του γειτονικού κρατιδίου δήλωσε ότι δύο δράστες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αρσόβσκα, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφια για δεύτερη θητεία στις εκλογές του φθινοπώρου, υπέβαλε αναφορές στην εισαγγελία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς σχετικά με μια προσπάθεια νομιμοποίησης παράνομων κτιρίων, την οποία συνέδεσε με τον δήμαρχο του Τσαίρ, Visar Ganiu.
Παρουσίασε αρκετές υποθέσεις στις οποίες δήλωσε ότι τα έγγραφα που υποβλήθηκαν για άδειες οικοδομής ήταν πλαστά και υποβλήθηκαν από άτομα που ήταν στην πραγματικότητα ανήλικοι κατά τον χρόνο που φέρεται να ελήφθησαν οι άδειες.
(Πηγή φωτογραφίας, βίντεο: https://www.facebook.com/ArsovskaDanela)