Χρήμα, σεξ και Σαολίν: Καθαιρέθηκε ο ηγούμενος του Ναού τον Σαολίν μετά από σκάνδαλο μεγατόνων

Ο επικεφαλής του ναού των πολεμικών τεχνών Σαολίν κατηγορείται για υπεξαίρεση και σχέσεις με πολλές γυναίκες.

Must Read

Ο Σι Γιονγκσίν (Shi Yongxin), ο επικεφαλής του φημισμένου ναού Σαολίν στην Κίνα, απομακρύνεται από τη θέση του μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, κατηγορούμενος για «εξαιρετικά κακή συμπεριφορά» σύμφωνα με την ανώτατη βουδιστική αρχή της Κίνας.

Ο 59χρονος μοναχός, γνωστός και ως «CEO μοναχός» για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ερευνάται για υπεξαίρεση χρημάτων και για τη δημιουργία οικογένειας με περισσότερες από μία γυναίκες, κατά παράβαση των μοναστικών όρκων.

Τι περιλαμβάνουν οι κατηγορίες:

  • Υπεξαίρεση κονδυλίων από έργα και περιουσιακών στοιχείων του ναού
  • Σχέσεις με πολλές γυναίκες και τεκνοποίηση
  • Παραβίαση βασικών μοναστικών κανόνων
  • Εμπορευματοποίηση του Βουδισμού μέσω ίδρυσης δεκάδων επιχειρήσεων στο εξωτερικό
  • Διατήρηση στόλου πολυτελών αυτοκινήτων

Η Βουδιστική Ένωση της Κίνας ανακοίνωσε ότι του αφαιρεί το πιστοποιητικό χειροτονίας, δηλώνοντας πως οι πράξεις του «προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην εικόνα του βουδιστικού κόσμου». Η απόφαση υποστηρίζεται και από το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο ελέγχει τον διορισμό θρησκευτικών ηγετών.

Σάλος στα κινεζικά μέσα για τον ναό Σαολίν

Το σκάνδαλο έχει πάρει διαστάσεις στα κινεζικά social media. Ένα σχετικό hashtag στο Weibo είχε ξεπεράσει τις 560 εκατομμύρια προβολές από το πρωί της Δευτέρας. Ο ίδιος δεν έχει αντιδράσει δημόσια, ωστόσο η τελευταία του ανάρτηση στο Weibo γράφει: «Όταν η φύση σου είναι καθαρή, η καθαρή γη βρίσκεται ήδη εδώ».

Ο Σι Γιονγκσίν είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν, το 2015, για παρόμοια ζητήματα, τα οποία τότε ο ναός είχε αποκαλέσει «μοχθηρή συκοφαντία». Παρά τις αντιδράσεις, διατήρησε τη θέση του έως σήμερα, έχοντας συμβάλει στην παγκόσμια αναγνώριση του ναού ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού.

Σαολίν

Ο ναός Σαολίν, ιδρυμένος το 495 μ.Χ., θεωρείται το λίκνο του Ζεν Βουδισμού και των κινεζικών πολεμικών τεχνών.

Δείτε Επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εφόσον πιάσατε τα σκάνδαλα του εξωτερικού, θα μας ενημερώσετε για το σκάνδαλο που είναι ήδη στα δικαστήρια στο Ισραήλ? ή εκεί κάνει τζιζ.. δεν το ακουμπάτε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This