Συνέχιση του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας διέταξε ο Νετανιάχου – Στόχος η πλήρης κατάληψή της!

Θα υπάρξουν επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι

Must Read

Τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς με τους αποστεωμένους ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, εξόργισαν, ως φαίνεται, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δηλώνει, πλέον, αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στον παλαιστινιακό θύλακα, μέχρις ότου επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι θα συγκαλέσει εντός της εβδομάδας το υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης, για να δοθούν οδηγίες στον ισραηλινό στρατό, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του στη Γάζα. «Πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε ενωμένοι και να αγωνιζόμαστε μαζί για να επιτύχουμε όλους τους πολεμικούς μας στόχους: την ήττα του εχθρού, την απελευθέρωση των ομήρων μας και τη διαβεβαίωση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ», επισήμανε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Άμαχοι Παλαιστίνιοι υποδέχονται με λαχτάρα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στη νότια Γάζα

Μάλιστα, όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επικαλούμενο αξιωματούχο που υπηρετεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου φέρεται να κλίνει, πλέον, προς το να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις με απώτερο σκοπό να καταλάβει… ολόκληρη την Γάζα!

«Ο κύβος ερρίφθη – θα προχωρήσουμε σε πλήρη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες για πλήγματα σε ολόκληρο τον θύλακα. «Θα υπάρξουν επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι», φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα.

Αγωνία για την τύχη των εκτοπισμένων

Επί του παρόντος οι IDF ελέγχουν περίπου το 75% της Γάζας, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι πρόκειται να συμβεί στα εκατομμύρια των εκτοπισμένων αμάχων Παλαιστινίων που εδώ και μήνες συνωστίζονται στη Χαν Γιουνίς και τα περίχωρά της, καθώς επίσης στις ανθρωπιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον θύλακα.

Να σημειωθεί πως οι επικεφαλής των IDF έχουν δηλώσει ότι αντιτίθενται στην κατάληψη ολόκληρης της Γάζας, ενώ εκτιμούν ότι θα χρειαστούν χρόνια για να εκκαθαριστούν όλες οι υποδομές της Χαμάς. Είναι πεπεισμένοι δε πως στην περίπτωση που τα στρατεύματα πλησιάσουν εκεί όπου κρατούνται οι όμηροι, είναι πολύ πιθανό οι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης να αποφασίσουν να τους εκτελέσουν.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This