Και… αρχαιολόγος ο Ερντογάν: «Θα εξερευνήσουμε κάθε μέρος που πάτησε ποτέ του πόδι Τούρκος»

Με ξεκάθαρη την ρητορική του επεκτατισμού

Must Read

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη την Τετάρτη στο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιολογίας στην Άγκυρα και δεν παρέλειψε να προβάλει την Τουρκία: «Έχουμε μια πολύ πλούσια κληρονομιά» δήλωσε και πρόσθεσε με νόημα: «Θα εξερευνήσουμε κάθε μέρος που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του Τούρκος».

Το συμπόσιο πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο και συγκεντρώνει περισσότερους από 250 ακαδημαϊκούς, συμπεριλαμβανομένων 29 διεθνών εμπειρογνωμόνων. Εξάλλου, 33 ακαδημαϊκοί, οι 17 από το εξωτερικό, έχει προγραμματιστεί να παρουσιάσουν τις μελέτες τους. 

Με ξεκάθαρη την ρητορική του επεκτατισμού ο Ερντογάν υπερτόνισε πως η Τουρκία πρωτοπορεί παγκοσμίως σε αρχαιολογικές ανακαλύψεις τόσο στην ξηρά όσο και στον βυθό. Από το 2002, ανέφερε, έχει εξασφαλίσει την επιστροφή 13.291 ιστορικών αντικειμένων στην πατρίδα τους.

«Οι ειδικοί μας θα εξερευνήσουν πρώτα κάθε σπιθαμή της χώρας μας και στην συνέχεια κάθε μέρος που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του Τούρκος, καταγράφοντας σχολαστικά την πολιτιστική μας κληρονομιά» επισήμανε ο Ερντογάν.

Πηγή φωτό: Χ Recep Tayyip Erdoğan

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This