Στο TikTok εμφανίστηκε μια νέα τάση, όπου κυρίως νεαροί άνδρες από την Πολωνία «περιπολούν» σε δρόμους, εμπορικά κέντρα ή σχολεία, κρίνουν και σχολιάζουν την εμφάνιση κοριτσιών που θεωρούν «ακατάλληλα ντυμένα».
Η δράση αυτή, έχει γίνει viral στη Πολωνία με χιλιάδες βίντεο, με κάποια να φτάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.
Παρά το ότι μοιάζει με διαδικτυακό παιχνίδι, ειδικοί προειδοποιούν ότι αναπαράγει άσχημα πρότυπα: νεαροί συμμετέχοντες βρίζουν και απειλούν γυναίκες για το πως έχουν ντυθεί και τις γυναίκες με βάση στερεότυπα. Το φαινόμενο δείχνει πώς τα κοινωνικά δίκτυα και οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν να ενισχύσουν σεξιστικές συμπεριφορές ακόμα και σε νεαρή ηλικία.
Ένα trend που άνετα θα μπορούσε να έρθει από την Πολωνία στην Ελλάδα
Ένα ακόμη ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι και κορίτσια συμμετέχουν, συχνά για να αποφύγουν αποκλεισμό ή κοροϊδία από συνομηλίκους, αναπαράγοντας έτσι τους ίδιους περιοριστικούς κανόνες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η έφηβη ηλικία (10–14 ετών) είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση στερεοτύπων φύλου και ότι η οικογένεια συχνά έχει μικρότερη επιρροή από το περιβάλλον, τους φίλους και τα social media. Το παραπάνω trend αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δύναμης των διαδικτυακών trends να επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά των νέων.
Δείτε Επίσης:
ο φασισμός είναι πλεον ορατός σε όλη την Ευρώπη. αυτό δεν θα γίνει ποτε εδώ.. την πρωτη ώρα θα πανε στο νοσοκομείο από τους άλλους πιτσιρικαδες.. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΥ!