Πριν καταφθάσει στην Αθήνα η νέα πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, είχε συναντήσεις στο υπουργείο Πολέμου.
Εκεί συνάντησε τον υπουργό Πιτ Χέγκσεθ, με τον οποίο συζήτησαν «για τη διαρκή δέσμευση της Αμερικής στην παγκόσμια ασφάλεια, τη σημασία της ειρήνης μέσω ισχύος και τον ουσιώδη ρόλο που διαδραματίζει ο στρατός μας στην προστασία της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο».
Οι συναντήσεις στο υπουργείο Πολέμου
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε ακόμη και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Τουρκία, Τομ Μπάρακ.
«Ήταν τιμή μου να συναντηθώ με αρκετούς διακεκριμένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Νταγκ Μπέργκουμ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ Λάντο, ο Υπουργός Σκοτ Μπέσεντ και ο Πρέσβης Τομ Μπάρακ.
Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τις Ηνωμένες Πολιτείες με δύναμη, σκοπό και αισιοδοξία, και να συνεχίσω να οικοδομώ ισχυρές σχέσεις που προάγουν τα συμφέροντα της Αμερικής τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή της.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε ακόμη:
- Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο: Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ
- Γάζα: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ συζήτησαν τηλεφωνικά Πούτιν – Νετανιάχου
- Συρία: Ο Τομ Μπαράκ συναντά τον Μαζλούμ Αμπντί στη Ροζάβα