Σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, νοσηλεύεται η 57χρονη Ίρις Στάλτσερ, νεοεκλεγείσα δήμαρχος του Χέρντεκε, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία της Γερμανίας, μετά τη φονική επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι της.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η δήμαρχος δέχτηκε επίθεση από ομάδα δραστών, ωστόσο με βάση νεότερες πληροφορίες βασικός ύποπτος της βίαιης επίθεσης είναι ο ίδιος της ο γιος, ηλικίας 15 ετών και υιοθετημένος!
#BREAKING : Police have arrested the 15 year old adopted son of Mayor Iris Stalzer
The boy was handcuffed and placed in a forensic suit in the patrol car.
He reportedly told authorities that his mother had been attacked by “several men” on the street.#Herdecke #Germany… pic.twitter.com/BDPTPRDa9O
— upuknews (@upuknews1) October 7, 2025
Πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά και στην πλάτη
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «BILD», η Ίρις Στάλτσερ, η οποία ανήκει πολιτικά στο SPD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας), εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα βαριά τραυματισμένη στο διαμέρισμά της, στην περιοχή Χέρντεκε – Χέρεντιστς στο Ρουρ.
Όπως διαπιστώθηκε είχε δεχτεί πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά και στην πλάτη, ενώ την ώρα της επίθεσης στο σπίτι φέρονται να βρίσκονταν ο 15χρονος γιος της και η -επίσης υιοθετημένη- 17χρονη κόρη της.
Σύλληψη υπόπτου
Το αιματηρό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, με την Ίρις Στάλτσερ να πέφτει θύμα επίθεσης από μαχαιροβγάλτη, λίγο πριν εισέλθει στο σπίτι της.
Από τις Αρχές είχε ανακοινωθεί πως συνελήφθη ένας έφηβος, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες, καθώς μετά τον εντοπισμό της βαριά τραυματισμένης δημάρχου η Αστυνομία του Χάγκεν έδρασε αστραπιαία.
JUST IN – Mayor of Herdecke in Germany was “stabbed by several men” in broad daylight in front of her house. pic.twitter.com/EwL3BXl9u2
— Disclose.tv (@disclosetv) October 7, 2025
Η 57χρονη, η οποία σύρθηκε αιμόφυρτη στο σπίτι της, φέρεται να είπε στον γιο της ότι ομάδα ανδρών της επιτέθηκε στο δρόμο και την μαχαίρωσε στην κοιλιά και την πλάτη. Αμέσως, ο γιος και η κόρη της, που βρίσκονταν στο διαμέρισμα, κάλεσαν την αστυνομία.
#BREAKING : Herdecke Mayor Iris Stalzer Tells Son She Was Attacked Before Losing Consciousness
Before losing consciousness, Herdecke Mayor Iris Stalzer, 57, reportedly told her son that she had been attacked on the street by several men.#Herdecke #Germany #Stabbing… pic.twitter.com/thRNMk2PN5
— upuknews (@upuknews1) October 7, 2025
Μερτς: «Φοβόμαστε για τη ζωή της»
«Λάβαμε την είδηση μιας ειδεχθούς πράξης από το Χέρντεκε. Πρέπει τώρα να διαλευκανθεί άμεσα. Φοβόμαστε για την ζωή της εκλεγμένης δημάρχου Ίρις Στάλτσερ και ελπίζουμε στην πλήρη ανάρρωσή της», έγραψε ο Φρίντριχ Μερτς στο Χ.
Uns erreicht eine Nachricht über eine abscheuliche Tat aus Herdecke. Sie muss jetzt schnell aufgeklärt werden. Wir bangen um das Leben der designierten Bürgermeisterin Iris Stalzer und hoffen auf vollständige Genesung. Meine Gedanken sind bei ihrer Familie und ihren Angehörigen.
— Bundeskanzler Friedrich Merz (@bundeskanzler) October 7, 2025
Δείτε επίσης:
- Γερμανία: Δήμαρχος μαχαιρώνεται έξω από το σπίτι της – Είναι σε κρίσιμη κατάσταση
- Απειλή βόμβας «παγώνει» το Oktoberfest στο Μόναχο
- Ρουμάνος πρώην δήμαρχος συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»