Η γαλλική εφημερίδα Libération κυκλοφόρησε σήμερα με εξώφυλλο τίτλο «Les incapables» («Οι ανίκανοι»), σατιρίζοντας και κατακρίνοντας τη σημερινή κατάσταση πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία. Το εξώφυλλο συνοδεύεται από εικόνα του προέδρου Μακρόν να δείχνει απογοητευμένος, πλαισιωμένος από τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορνί και βουλευτές που φαίνονται να νιώθουν πίεση και αμηχανία.
Το πρωτοσέλιδο της Libération αντικατοπτρίζει την απογοήτευση και την οργή πολλών πολιτών και αναλυτών απέναντι σε μια πολιτική τάξη που φαίνεται ανίκανη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εφημερίδα τονίζει την ανάγκη για ανανέωση και αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.
Αυτό το αιχμηρό σχόλιο από μια από τις πιο επιδραστικές γαλλικές εφημερίδες αναδεικνύει την κρισιμότητα της πολιτικής κατάστασης στη Γαλλία και την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
*Φωτογραφία εξωφύλλου Libération
Δείτε επίσης:
- Γαλλία: Διάλυση στα πρότυπα της Ελλάδας και τα χειρότερα έπονται
- Πολιτικός σεισμός στη Γαλλία: Παραίτηση Λεκορνί, κυβερνητικό αδιέξοδο και φόβοι για την οικονομία