Το γκράφιτι του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι, από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα δρόμου της σερβικής πρωτεύουσας, βανδαλίστηκε.
Άγνωστοι το κάλυψαν με μαύρη μπογιά! Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Andrej Josifovski, γνωστό με το ψευδώνυμο The Pianist.
Το σχόλιο του καλλιτέχνη για τη ζημιά στο γκράφιτι
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανακάλυψε τη ζημιά και ανάρτησε φωτογραφίες του βανδαλισμού. Αιχμηρό ήταν και το σχόλιό του, γράφοντας: «Φαντάσου αυτόν τον “πατριώτη” με πορτοκαλί μπουφάν και καπέλο, να στέκεται μπροστά στον Νόβακ και να ρίχνει μπογιά στο πρόσωπό του. Αυτή είναι η νεολαία μας σήμερα… Μην ανησυχείς, αδελφέ μου Νόβακ, η απάντηση θα έρθει στο φως της ημέρας».
Μάλιστα κατηγόρησε για τον βανδαλισμό «τη νέα γενιά των γκραφιτάδων» και σημείωσε πως η πράξη αυτή δείχνει πως «έχουμε φτάσει στον πάτο και τώρα κατευθυνόμαστε στη στρατόσφαιρα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Mural posvećen Novaku Đokoviću, koji se nalazi u centru Beograda, poliven je crnom farbom.
Delo umetnika i aktiviste Andreja Josifovskog, poznatog kao Pijanista, inspirisano je poznatim Novakvim „pumpanjem“ tokom ovogodišnjeg Vimbldona. pic.twitter.com/P6jaFFK7KB
— TV NOVA S (@tvnova_s) October 21, 2025
Δείτε ακόμα:
- Αποκάλυψη «Χουριέτ» για Κατεχόμενα – Η Άγκυρα δεν κρύβει πια τα σχέδια προσάρτησης
- ΗΠΑ: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πύλη ασφαλείας του Λευκού Οίκου