Η Χαμάς κατήγγειλε έντονα την «επικίνδυνη κλιμάκωση» που απειλεί την ισχύουσα συμφωνία στη Λωρίδα της Γάζας, μετά το πρόσφατο μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών στους παλαιστινιακούς θυλάκους.
Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δικαιολόγησαν τα πλήγματα, υποστηρίζοντας ότι αυτά έγιναν εν είδει αντιποίνων για προηγούμενα πυρά που δέχθηκαν Ισραηλινοί στρατιώτες.
Ωστόσο, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απέρριψε τον ισχυρισμό των IDF στην ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ατυχή προσπάθεια να αιτιολογηθούν (…) παραβιάσεις που δεν έχουν τέλος».
Η Χαμάς κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μεσολάβησαν για τη συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Οκτωβρίου, να ασκήσουν «άμεση και σοβαρή πίεση» στο Ισραήλ, προκειμένου να το υποχρεώσουν «να σεβαστεί την εκεχειρία».
Δείτε επίσης:
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε παλαιστινιακό καταυλισμό
- Γάζα: Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο Τραμπ – «Όχι» από τη Χαμάς
- Γάζα: Η Χαμάς «μπλοκάρει» το σχέδιο Τραμπ και μιλά για επιβολή διεθνούς κηδεμονίας

