Σε μια κίνηση που για πολλούς θεωρείται προσβολή προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ κατα των πρώην προέδρων Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν γράφοντας κάτω από τα πορτρέτα των Αμερικανών πρόεδρων στον Λευκό Οίκο απαξιωτικά σχόλια «ακυρώνοντας» στην ουσία την πολιτική τούς κληρονομιά.
- Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak
Κοιμισμένο με αυτόματο στυλό χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν ενώ διχαστικό αναφέρει τον Μπαράκ Ομπάμα. Και όλα αυτά σε κοινή θέα ώστε να μπορούν να τα βλέπουν όσοι εισέρχονται στο Λευκό Οίκο και παίρνουν μπροστά απο τα πορτρέτα όλων των Αμερικανών Προέδρων.
President Trump has installed plaques underneath portraits of presidents at the White House, using them to insult and make unfounded claims about some of his predecessors, including Joe Biden and Barack Obama.
Read more: https://t.co/NO7gT35DE0 pic.twitter.com/ENBDE6RQYR
— ABC News (@ABC) December 17, 2025
«Από τις πιο διχαστικές προσωπικότητες» ο Ομπάμα
«Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα ήταν ο πρώτος Μαύρος Πρόεδρος, ένας οργανωτής κοινότητας, γερουσιαστής από το Ιλινόις με μία θητεία και μια από τις πιο διχαστικές πολιτικές προσωπικότητες στην Αμερικανική Ιστορία. Ως Πρόεδρος, ψήφισε τον εξαιρετικά αναποτελεσματικό Νόμο περί “Απροσπέλαστης” Περίθαλψης, με αποτέλεσμα το κόμμα του να χάσει τον έλεγχο και των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου και την εκλογή της μεγαλύτερης πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή από το 1946. Προήδρευσε σε μια στασιμότητα στην οικονομία, ενέκρινε τη μονόπλευρη πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και υπέγραψε τις μονόπλευρες Συμφωνίες του Παρισιού για το Κλίμα, οι οποίες και οι δύο αργότερα τερματίστηκαν από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ» έγραψε ο Τραμπ κάτω από το πορτρέτο του Ομπάμα.
«Υπό τον Ομπάμα, το Χαλιφάτο του ISIS εξαπλώθηκε σε όλη τη Μέση Ανατολή, η Λιβύη κατέρρευσε στο χάος και η Ρωσία εισέβαλε και κατέλαβε την Κριμαία. Στην Ουκρανία, παρέλυσε τις μικρές επιχειρήσεις με συντριπτική ρύθμιση και περιβαλλοντική γραφειοκρατία, κατέστρεψε τους Αμερικανούς ανθρακωρύχους και οπλοποίησε την IRS και την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Ομπάμα κατασκόπευε επίσης την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 και προήδρευσε στη δημιουργία της απάτης Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία, το χειρότερο πολιτικό σκάνδαλο στην αμερικανική ιστορία. Η διάδοχός του, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, θα έχανε στη συνέχεια την Προεδρία από τον Ντόναλντ Τραμπ».
«Μακράν χειρότερος πρόεδρος» ο Τζο Μπάιντεν
Για τον Τζο Μπάιντεν η πλακέτα αναγράφει: «Ο νυσταγμένος Τζο Μπάιντεν ήταν, μακράν, ο χειρότερος Πρόεδρος στην Αμερικανική Ιστορία. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ως αποτέλεσμα των πιο διεφθαρμένων εκλογών που έχουν γίνει ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν επέβλεψε μια σειρά από πρωτοφανείς καταστροφές που έφεραν το Έθνος μας στο χείλος της καταστροφής. Οι πολιτικές του προκάλεσαν τον υψηλότερο πληθωρισμό που έχει καταγραφεί ποτέ, οδηγώντας το δολάριο ΗΠΑ να χάσει περισσότερο από 20% της αξίας του σε 4 χρόνια. Η Πράσινη Νέα Απάτη του παρέδωσε την Αμερικανική Ενεργειακή Κυριαρχία και, καταργώντας τα Νότια Σύνορα, ο Μπάιντεν άφησε 21 εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο να εισρεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων φυλακών, ψυχιατρικών ιδρυμάτων και ψυχιατρικών ιδρυμάτων. Η καταστροφή του στο Αφγανιστάν ήταν από τα πιο ταπεινωτικά γεγονότα στην Αμερικανική Ιστορία και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 13 γενναίων Αμερικανών στρατιωτικών, με πολλούς άλλους να τραυματίζονται σοβαρά. Βλέποντας την καταστροφή του Μπάιντεν, η ειδεχθής Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ».
Δείτε επίσης:
Μελάνια Τραμπ: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της ως Πρώτη Κυρία
ΗΠΑ: «Ύποπτη» δολοφονία πυρηνικού επιστήμονα – Σοβαρά ερωτήματα

