26-5-2020

Η Κίνα εκβίασε τον ΠΟΥ να μην κηρύξει πανδημία; Τι αποκαλύπτουν πηγές της CIA στο περιοδικό Newsweek

O «πόλεμος» ΗΠΑ-Κίνας καλά κρατεί, τώρα όμως το περιοδικό Newsweek, με αποκλειστικό του άρθρο εμπλέκει και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προσφέροντας ένα ακόμα όπλο στον Τραμπ.

Να θυμίσουμε ότι τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Μαικ Πενς κατηγορούν ευθέως την Κίνα για την εμφάνιση, τη διασπορά και την εξάπλωση της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

Το αμερικανικό περιοδικό, αναφέρει πως έκθεση της CIA θεωρεί ότι η Κίνα –ούτε λίγο ούτε πολύ- εκβίασε ΠΟΥ ώστε να μην εκδώσει παγκόσμια προειδοποίηση για τον κορωνοϊό τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή δύο ανώνυμες πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού αποκαλύπτοντας ότι το Πεκίνο απείλησε να μην συνεργαστεί με την έρευνα του ΠΟΥ για τον ιό εάν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η Κίνα συνέχισε να συγκεντρώνει ιατρικές προμήθειες από άλλες χώρες, ενώ ο ΠΟΥ διατηρούσε τη σιωπή του» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο ΠΟΥ, αρνήθηκε το ρεπορτάζ, χωρίς να σχολιάζει τους ισχυρισμούς για προσπάθεια της Κίνας να καθυστερήσει την παγκόσμια έκτακτη ανάγκη.

«Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένες συζητήσεις που διεξάγονται με κράτη-μέλη, αλλά μπορούμε να πούμε ότι ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ ενήργησε βάσει τεκμηρίων που επικεντρώνεται στην προστασία όλων των ανθρώπων, παντού» δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού.

Όταν ο ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία στις 30 Ιανουαρίου, επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο την Κίνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η έκθεση της CIA, ενώ σε άλλο σημείο της εκθεσης αναφλερεται ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020, η Κίνα εισήγαγε 56.000.000 αναπνευστήρες και μάσκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Παράλληλα, μείωσαν τις εξαγωγές κινεζικών μασκών PPE και άλλων ιατρικών εργαλείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW