Διέξοδος για τον Κυριάκο τυχόν ποινική δίωξη για τον Κώστα Αχ Καραμανλή

Must Read

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει πλέον στο στόχαστρο ανοιχτά τον Κώστα Αχ Καραμανλή. Τον μοναδικό Καραμανλή που «υποτάχθηκε» σε Μητσοτάκη και φαίνεται ότι τώρα θα το πληρώσει ακριβά.

Ακόμα και η ανακοίνωση διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου της καθόδου του Κώστα Αχ Καραμανλή στις επόμενες εκλογές, ήταν άλλο ένα καρφί κατά του παραιτηθέντος υπουργού, καθώς προκάλεσε νέο κύμα οργής, βγάζοντας από το κάδρο τον Κυριάκο. Ακόμα και εάν ισχύει μία τέτοια αυτοκαταστροφική επιλογή για τον πρώην υπουργό, η ανακοίνωση αυτής διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, την ώρα που η κοινωνία βράζει από οργή, συνιστά τον ορισμό της «πολιτικής αυτοκτονίας».

Φαίνεται όμως ότι ο πλήρης διασυρμός του μοναδικού Καραμανλή που μετετράπη σε ακόλουθο Μητσοτάκη, δεν θα σταματήσει στην πολιτική εξόντωση. Αντίθετα, εάν διαβάζω σωστά τις αναφορές συστημικών ΜΜΕ που ακόμα και σήμερα στηρίζουν φανατικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μία ενδεχόμενη ποινική δίωξη του Κώστα Αχ Καραμανλή, θα έπαιρνε πλήρως τα φώτα της δημοσιότητας μαζί και το πλέγμα των ευθυνών από τον πρωθυπουργό και θα τον παρουσίαζε ως έναν πραγματικό «Αρχάγγελο της κάθαρσης».

Η «αποκαραμανλοποίηση» της παράταξης άλλωστε, υπήρξε όχι απλά διακαής πόθος, αλλά κεντρική στόχευση του Κυριάκου. Ο ενδεχόμενος διασυρμός του ονόματος «Καραμανλής» στα έδρανα ενός ειδικού δικαστηρίου, θα επιτύγχανε τον πολιτικό στόχο του Μητσοτάκη σε βαθμό που ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν.

Ειδικά μετά την αποχώρηση – ράπισμα του (κανονικού) Κώστα Καραμανλή, η πολιτική και ποινική εξόντωση του Κώστα Αχ Καραμανλή θα ήταν μια άκρως αποτελεσματική «ρελάνς Μητσοτάκη».

Όλα αυτά φυσικά θα μπορούσαν να αποτελούν μία ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας, εάν δεν βλέπαμε τον Γιώργο Λιάγκα, τον άνθρωπο που ακόμα και τις πρώτες ώρες της τραγωδίας διαβεβαίωνε ότι «ο Κυριάκος είναι εξαιρετικός, αποτελεσματικός και ευφυής πρωθυπουργός», να μιλά ανοιχτά για την «ανάγκη να μπει ένας πολιτικός φυλακή» και έπειτα να επιτίθεται στον Κώστα Αχ Καραμανλή…

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο, που εμένα μου έκαναν μεγάλη εντύπωση…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This