Η «μαγική» κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη που εκτίναξε το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Ήταν μελετημένη», με διαβεβαιώνει συνεργάτης του

Must Read

Είναι απολύτως αληθές ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, κατέγραφε πτώση. Κινούνταν σε μονοψήφιο ποσοστό με περαιτέρω πτωτικές τάσεις. Δεν επρόκειτο για κάποια κίνηση του Μητσοτάκη ώστε να προκαλέσει φθορά στον Ανδρουλάκη, αλλά για τα αμιγή δημοσκοπικά ευρήματα.

Εκεί ακριβώς έγινε η μαγική κίνηση από το Νίκο Ανδρουλάκη: Η φράση του ότι προτίθεται να βάλει φυλακή ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η συγκεκριμένη αποστροφή, ήχησε σαν καμπάνα στο αντιμητσοτακικό μέτωπο το οποίο δεν μπορούσε να εκφραστεί μέσω του ΣυΡιζΑ και της ομιχλώδους τακτικής του.

Την επόμενη μέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να τα μαζέψει με γενικότητες. Εκεί ακριβώς ήλθε το τηλεφώνημα από κορυφαίο στέλεχος ΜΜΕ που ενημέρωσε τον αρχηγό πως το «ο Μητσοτάκης πρέπει να πάει φυλακή» έβαλε φωτιά στα «μηχανάκια» των δημοσκοπικών εταιρειών και στα ποσοστά του κόμματος.

Ήταν μάλιστα τόσο ηχηρό το αποτύπωμα της δήλωσης, που ο Ανδρουλάκης εγκατέλειψε ακαριαία την προσπάθεια να στρογγυλέψει τα πράγματα και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος μέχρι και τις εκλογές. Η πτώση σταμάτησε, το κλίμα αντιστράφηκε, το ΠΑΣΟΚ συσπείρωσε τους ανδρεοπαπανδρεϊκούς που μισούν τον Μητσοτάκη, τους ανένταχτους δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ, Χάνοντας μόνο μερικούς εκσυγχρονιστές και σημιτικούς, που ούτως ή άλλως πάντα έβλεπαν τον Μητσοτάκη με συμπάθεια.

Υπήρχε όμως και δεύτερο όφελος για το Νίκο Ανδρουλάκη: Η πολιτική εξόντωση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θεωρείτο Δούρειος ίππος του μητσοτακισμού στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η νέα δομή των ψηφοφόρων του κινήματος, βοήθησε την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη να τον αφήσει εκτός Βουλής.

Στην ερώτηση μου εάν η συγκεκριμένη αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν ακούσια, γι’ αυτό και επιχείρησε μετά να την μαζέψει, στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διαβεβαίωσε πως ήταν απόλυτα συνειδητή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This