Σαν βόμβα έσκασε στις Βρυξέλλες η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ, πριν από λίγο, έπειτα από την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η ανακοίνωση του Τραμπ προκάλεσε πανικό στο επιτελείο της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, που πλέον βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, στη μεγαλύτερη ίσως κρίση των τελευταίων ετών κυριολεκτικά «από το πουθενά»!
Η ανάρτηση του Τραμπ ήταν ξεκάθαρη, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Πούτιν. Με συνεχάρη εμένα και τις ΗΠΑ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και είπε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.
Συζητήσαμε για το εμπόριο μετά τον πόλεμο και συμφωνήσαμε ότι οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί μας, με επικεφαλής τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Ο Πούτιν και εγώ θα συναντηθούμε στη συνέχεια στη Βουδαπέστη (!!!) για να επιδιώξουμε τον τερματισμό του πολέμου»!
Με απλά λόγια, ο Τραμπ, αγνοώντας τις Βρυξέλλες, τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις προσωπικές κυρώσεις κατά του Πούτιν, ανακοίνωσε ότι γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια την Ούρσουλα, τον Μερτς, τον Μακρόν και τα άλλα παιδιά, ανακοινώνοντας ότι κλείνει ραντεβού σε ευρωπαϊκό έδαφος!
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, στις Βρυξέλλες επικρατεί χάος, καθώς προωθείται η «ιδέα» να απαγορευτεί με κάθε τρόπο η έλευση του Πούτιν σε κράτος – μέλος της ΕΕ!
Αναρωτιέμαι πραγματικά, πώς θα το καταφέρουν…
