«Έσβησε» αθόρυβα ο θρυλικός εφοπλιστής καπετάν Παναγιώτης Λαιμός

Must Read

Ήσυχα και γενναία, αντάξια στον τρόπο που έζησε την πολυτάραχη ζωή του, έφυγε στα 88 του ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός, έχοντας φύλακα άγγελο στο πλευρό του μέρα νύχτα την αγαπημένη του σύζυγο Χρυσάνθη το χρονικό διάστημα που νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της μυθικής ζωής του το έζησε στο Λονδίνο, την τελευταία του πνοή την άφησε στην πατρίδα του και η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, σε στενότατο οικογενειακό κύκλο. Η οικογένειά του, η σύζυγός του Χρυσάνθη, οι κόρες του από τον πρώτο του γάμο και οι δύο γιοι της Χρυσάνθης Λαιμού Δημήτρης και Παύλος Χορν ήταν συντετριμμένοι.

Με καταγωγή από τις Οινούσσες και με πλούσια ιστορία στη ναυτοσύνη, ο Παναγιώτης Λαιμός και η οικογένειά του πρόσφεραν μεγάλο έργο στο νησί τους, στη ναυτιλία και στον πολιτισμό με κοινωφελή έργα. «Με την απώλειά του χάνεται και μια ολόκληρη εποχή» μας ανέφερε χαρακτηριστικά παλιός Αθηναίος. «Χάθηκε η εποχή της κομψότητας και του ανεπανάληπτου ανδρικού στιλ, που ο Παναγιώτης Λαιμός σφράγισε με την παρουσία του πολλές δεκαετίες» πρόσθεσε.

Προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου, της αξέχαστης πριγκίπισσας Νταϊάνα (το ζεύγος Λαιμού την είχε φιλοξενήσει στην Ελλάδα), του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, εστεμμένων γαλαζοαίματων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους από όλο τον κόσμο, ο Παναγιώτης Λαιμός αλλά κυρίως η δυναμική και φιλάνθρωπη σύζυγός του Χρυσάνθη Λαιμού ήταν οι «άνθρωποι» που βοηθούσαν όλους τους Έλληνες που έφθαναν στη γηραιά Αλβιώνα και αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και σπουδών.

Το ζεύγος Λαιμού ήταν εκ των ελαχίστων Ελλήνων που ήταν καλεσμένο στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, το 2011, στο φημισμένο αβαείο του Ουέστμινστερ. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι στην πολυτελέστατη κατοικία του ζεύγους Λαιμού στην αριστοκρατική περιοχή Knightsbridge του Λονδίνου δεν δίνονταν μόνο επίσημα δείπνα, γκαλά και δεξιώσεις, αλλά οι πόρτες της έπαυλης ήταν πάντα ανοιχτές για όποιον Έλληνα χρειαζόταν βοήθεια.

Το 1993 η ευαισθητοποιημένη Χρυσάνθη Λαιμού ίδρυσε τον σύλλογο Life Action Trust, με αποστολή να προσφέρει υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες -κυρίως μουσικούς που σπουδάζουν κλασική μουσική στο Λονδίνο- και σε παιδιά με προβλήματα υγείας. Αξέχαστα έχουν μείνει τα φιλανθρωπικά γκαλά που οργάνωνε η κυρία Λαιμού γι’ αυτόν το σκοπό, αλλά και για τους σκοπούς του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου, με καλεσμένες από τη Μαρινέλλα ως την Αννα Βίσση. Την παράσταση στο τέλος του μυθικού γκαλά με guest την Άννα Βίσση, το 2008, στο Royal Opera House του Κόβεντ Γκάρντεν έκλεψε ο Παναγιώτης Λαιμός, που σηκώθηκε και χόρεψε ζεϊμπέκικο.

Ο χορός του εφοπλιστή στο γκαλά 2008 με guest την Αννα Βίσση

Δυστυχώς στη δύση της ζωής του ο πάντα θαρραλέος, ευγενής και αισιόδοξος άνδρας της ναυτιλίας Παναγιώτης Λαιμός είχε να παλέψει τη μεγαλύτερη τρικυμία της ζωής του, πιο ταραχώδη από αυτή των οικονομικών προβλημάτων που φημολογείται ότι βίωνε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δεσμευτούν τα δύο πολυτελέστατα γιοτ του. O γνωστός εφοπλιστής καταδικάστηκε ερήμην για το ναυάγιο του πλοίου του «Albion 2» λόγω της κακής κατάστασης του πλοίου και των ελλιπών επισκευών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This