Ο Τέως μετακόμισε σε «καταφύγιο» του Καπετάν Λαιμού

Must Read

Οι δύο τελευταίοι όροφοι του ντιζαϊνάτου κτιρίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του Κολωνακίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ναυτιλιακού ομίλου Enesel, έχουν μετατραπεί από το εφοπλιστικό ζεύγος Νικόλα και Ειρήνης Λαιμού σε πολυτελή διαμερίσματα, λόγω της μοναδικής θέας τους.

Αν και το ζεύγος διαθέτει σπίτια μοναδικής αισθητικής και γούστου τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Μόντε Κάρλο, τα περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, που λατρεύουν, είναι το καταφύγιό τους. Μάλιστα, σε ένα από αυτά κατοικούσαν, όταν ήταν εργένηδες, οι γιοι τους. Ανθρωποι γενναιόδωροι και «αόρατοι», με τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, το ζεύγος Λαιμού φημολογείται ότι πρόσφερε ένα από τα διαμερίσματα (με όλα τα κομφόρ, αλλά και προσωπικό) στο τέως βασιλικό ζεύγος, για να το χρησιμοποιεί ως κατοικία του όταν βρίσκεται στην Αθήνα, μετά την πώληση της βίλας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Πόρτο Χέλι, αλλά και για να νιώθει πιο άνετα από τη μικρή σουίτα που διατηρούσε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Ο καπετάν Νικόλας Λαιμός είναι σήμερα ο πιο επιτυχημένος απόγονος της δυναστείας Λαιμού, ο «άγνωστος κροίσος της Βασιλίσσης Σοφίας», όπως τον αποκαλούν, καθώς εκεί έχει την έδρα του ο ναυτιλιακός όμιλος Enesel, τον οποίο ίδρυσε το 2003. Ο απόγονος της παραδοσιακής οικογένειας από τις Οινούσσες, με πορεία στη ναυτιλία που πλησιάζει τους δύο αιώνες και τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, εμφανίζεται σπάνια.

Στο τιμόνι του ομίλου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται οι δύο γιοι του, Αντώνης και Φίλιππος Λαιμός, οι οποίοι συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και την κοινωνική προσφορά του πατέρα τους. Τα δύο αδέλφια είδαν τα φώτα της δημοσιότητας με τους λαμπερούς γάμους τους.

Τον Φεβρουάριο του 2017, στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, ο Φίλιππος Λαιμός παντρεύτηκε τη Μαριάννα Γουλανδρή, πρωτότοκη εγγονή του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, αλλά και του αείμνηστου Big John Γουλανδρή. Εν μέσω πανδημίας, τον Ιούνιο του 2021, ο Αντώνης Λαιμός ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τη Μαρίκα Αράπογλου, σε μια παραδοσιακή γαμήλια τελετή στο Πάπιγκο.

Εκτός όμως από τον καπετάν Νικόλα Λαιμό, οικογενειακή φιλία με την τέως βασιλική οικογένεια διατηρεί από τα παιδικά της χρόνια η σύζυγός του Ειρήνη Λαιμού, το γένος Δοξιάδη. Η μητέρα της Σοφία Πετρακοπούλου Λάμψα, του ιστορικού ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» της πλατείας Συντάγματος, παντρεύτηκε τον Θωμά Δοξιάδη και απέκτησαν τρία παιδιά: τη Μαργαρίτα Παπασταύρου, την Ειρήνη Λαιμού και τον Απόστολο Δοξιάδη. Ο γάμος, μάλιστα, της Μαργαρίτας Δοξιάδη με τον δικηγόρο Δημήτρη Παπασταύρου αποτέλεσε ένα από τα πιο κοσμικά γεγονότα της δεκαετίας των 60s, με κουμπάρους τον βασιλιά Παύλο και τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Η γαμήλια δεξίωση, με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, τελέστηκε φυσικά στο ιδιόκτητο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με την παρουσία του διαδόχου Κωνσταντίνου και των πριγκιπισσών Σοφίας και Ειρήνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This