Οι γοητευτικοί «κακοί» που κάνουν… ζημιές στην ΤV

Τα bad boys της τηλεόρασης

Must Read

Οι γυναίκες στη ζωή και την TV αγαπάνε τα κακά παιδιά! Και επειδή οι σεναριογράφοι ξέρουν την ιδιοσυγκρασία του γυναικείου τηλεοπτικού κοινού και δεδομένου ότι φέτος είναι η χρονιά της ελληνικής μυθοπλασίας, πολλοί είναι οι γοητευτικοί «κακοί» των φετινών τηλεοπτικών σειρών που βάζουν φωτιά στην καρδιά των τηλεθεατριών, γιατί μπορεί να έχουν λίγα λόγια και να κάνουν βρόμικες δουλειές, αλλά έχουν και ευαισθησίες.

Ηθοποιοί με ιδιαίτερη αρρενωπότητα, βαριά χαρακτηριστική φωνή, βλέμμα διαπεραστικό, που τρυπάει την οθόνη, υποδύονται άλλοτε μισητούς, άλλοτε σκληρούς χαρακτήρες, άλλοτε αδέκαστους, άλλοτε ιδιαίτερους και αλαζόνες, ωστόσο οι ωραίοι κακοί της μικρής μας οθόνης πάντα βρίσκουν να τραβούν την προσοχή μας.

Και, φυσικά, για όλο αυτό το αλισβερίσι με το σκοτάδι μεγάλο ρόλο παίζει το ταλέντο των ηθοποιών που, σε συνδυασμό με την εξωτερική τους εμφάνιση, μισείς και λατρεύεις να τους βλέπεις σε στιγμές παράνοιας, εκδίκησης, αυτοκαταστροφής, ραδιουργίας και κρεσέντου μίσους.

Λεωνίδας Κακούρης

Ο Λεωνίδας Κακούρης τη σεζόν 2019-2022 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες», όπου έκλεψε τις εντυπώσεις ως αδίστακτα αιμοβόρος και άπληστος τσιφλικάς. Ως Δούκας Σεβαστός έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Φέτος τον βλέπουμε στη σειρά «Μαύρο ρόδο» ως Θέμη Καστρινό, ιδιοκτήτη νυχτερινών μαγαζιών. Ουσιαστικά υποδύεται έναν νονό της νύχτας και αδίστακτο μαφιόζο, σε περίπτωση που κάποιος άλλος θίξει τα συμφέροντά του και την οικογένειά του. Πέρασαν χρόνια από τότε που ο Λεωνίδας Κακούρης τελείωσε το Εθνικό Θέατρο και έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από το 1996 μέχρι το 1998 ως Τίμος Δράκος στην καθημερινή σειρά του Νίκου Φώσκολου «Η Λάμψη». Ο Λεωνίδας Κακούρης είναι αναμφισβήτητα ο πιο γοητευτικός κακός που έχει περάσει από τη μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια, και ως Δούκας Σεβαστός και ως Θέμης Καστρινός, και επιβάλλεται στους άλλους.

Γιάννης Κουκουράκης

Το έχει η μοίρα του δίμετρου Χανιώτη να παίζει στην τηλεόραση ρόλους ευαίσθητων κακών παιδιών. Ως Κωνσταντής Σεβαστός στις «Αγριες μέλισσες» μπορεί να ήταν παρών στη δολοφονία του ξαδέρφου του, του Γιάννου, και οι τηλεθεατές να τον μίσησαν, αλλά, από την άλλη, όταν έσωσε τη Δρόσω από την Τρούμπα το τηλεοπτικό κοινό τον συγχώρεσε για όσα είχε κάνει. Φέτος ο γεροδεμένος ηθοποιός υποδύεται στο «Μαύρο ρόδο» τον άνθρωπο της νύχτας, τον Βίκο, ένα κακό παιδί που αγαπούν οι γυναίκες, ακόμη και οι παντρεμένες. Ο Γιάννης Κουκουράκης, αν και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, από όπου και αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική και έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αφού τα οικονομικά δεν τον γέμιζαν ψυχικά.

Λάμπρος Κτεναβός

Τον Τοπάλ Οσμάν, τον σφαγέα του Πόντου ή αλλιώς την «ύαινα του Πόντου» -ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο-, υποδύεται με μεγάλη υποκριτική δεινότητα ο ταλαντούχος ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Λάμπρος Κτεναβός, ζωντανεύοντας με πάθος ένα από τα πιο κακά πρόσωπα της Ιστορίας και της ελληνικής τηλεόρασης στη σειρά εποχής του Μανούσου Μανουσάκη «Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια». Ο ταλαντούχος ηθοποιός από το Αγρίνιο, έπειτα από πολύωρα γυρίσματα και ενώ προσέχει το παιδάκι του στο σπίτι του, καθώς η γυναίκα του, η τραγουδίστρια Ειρήνη Ψυχράμη, έχει τις δικές της πρόβες, δεν έχει καμία σχέση με τον αιμοσταγή δολοφόνο που υποδύεται. Ο ευγενής ηθοποιός με περγαμηνές από τον Γιάννη Κακλέα στο θέατρο μέχρι τον Γιάννη Σμαραγδή στον κινηματογράφο θεωρεί τον ρόλο του Οσμάν παρακαταθήκη και τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη μεγάλο σχολείο, δάσκαλο και υπέροχο μαέστρο. Σκοπός του Οσμάν στον δεύτερο κύκλο του «Κόκκινου ποταμιού» είναι να αφανίσει όλους τους Ελληνες από την περιοχή του Πόντου με τη μέθοδο της εκκαθάρισης. Και θα τα καταφέρει, αφού, σύμφωνα με την Ιστορία, ο Τοπάλ έφτασε σε τέτοιο σημείο δύναμης που τον φοβήθηκαν και οι ομοϊδεάτες του -ο Κεμάλ- και τον εκτέλεσαν.

Κίμων Κουρής

Ο ήρωας που λατρεύει να μισεί το twitter είναι σίγουρα ο εισαγγελέας Σταύρος Μαυρίδης στην επιτυχημένη αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1 «Παγιδευμένοι». Ο γοητευτικός ηθοποιός Κίμων Κουρής αποθεώνει τον συγκεκριμένο ήρωα σε μια συγκλονιστική ερμηνεία. Σε κάθε σειρά υπάρχει ένας παράξενος, σπαστικός ήρωας, και ο κλήρος στη νέα σειρά του AΝΤ1 έχει πέσει στον Κίμωνα Κουρή, ο οποίος υποδύεται το αντίπαλο δέος του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου (Μιχάλης Λεβεντογιάννης).Ο ταλαντούχος θεατρικός ηθοποιός Κίμων Κουρής ήρθε για να μείνει στον χώρο της υποκριτικής. Ο Κίμων γεννήθηκε στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγεται, και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Perros. Να σημειωθεί πως ο Κίμων Κουρής κάνει και διεθνή καριέρα, αφού έχει συμμετάσχει σε ξένες παραγωγές όπως το «Stolen by their father», με πρωταγωνίστρια τη Sarah Drew, την οποία έχουμε δει στην επιτυχημένη σειρά «Grey’s Anatomy».

Λευτέρης Πολυχρόνης

Το πιο αδίστακτο μέλος της σπείρας στην αστυνομική σειρά «φαινόμενο» της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι» είναι αναμφισβήτητα ο Μηνάς Αργύρης. Ο γεροδεμένος και ταλαντούχος ηθοποιός Λευτέρης Πολυχρόνης με το διαπεραστικό βλέμμα υποδύεται τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του, καθηγητή Καλλίρη (Σπύρος Παπαδόπουλος). Ο ηθοποιός με τραχύτητα ενσαρκώνει έναν άνδρα ζωώδη, που δεν έχει τίποτα ανθρώπινο στον χαρακτήρα του και αυτό τον κάνει ακόμα πιο απρόβλεπτο και επικίνδυνο. Ο θεατρικός ηθοποιός Λευτέρης Πολυχρόνης, δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Βόυτσεκ», «Ο Βασιλικός», «Tom in Greece», ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία «Αγέλη προβάτων» (2021), σίγουρα ήρθε για να μείνει στην ελληνική τηλεόραση.

Τάσος Γιαννόπουλος

Ο 50χρονος Τάσος Γιαννόπουλος αποτίναξε από πάνω του κιλά και τον ρόλο του Μάκη από την κωμική σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί», και παίζει ως ένας άλλος τον ρόλο του τοκογλύφου και μαφιόζου Ηλία Βανδώρου στην αστυνομική σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι κοιμάσαι». Ο κωμικός ηθοποιός άφησε μούσι, έδωσε δύναμη στη φωνή, άλλαξε στιλ και ενσαρκώνει με μαεστρία έναν αδίστακτο τύπο που είναι παντού χωμένος και η πραγματική του προστασία είναι ότι δουλεύει ως καρφί για την Αστυνομία. Ο Τάσος Γιαννόπουλος είχε πει κάποτε με παράπονο: «Εγώ έχω απεμπλακεί από τον ρόλο του Μάκη, το κοινό όμως όχι. Ο κόσμος στον δρόμο ακόμη και σήμερα με αποκαλεί Μάκη». Πλέον ο ταλαντούχος ηθοποιός ως Ηλίας Βανδώρος κάνει μια δεύτερη καριέρα.

Δημήτρης Λάλος

Ο πιο γοητευτικός κακός της μικρής μας οθόνης είναι ο Κρητικός Μαθιός Σταματάκης στον «Σασμό». Ο ταλαντούχος ηθοποιός Δημήτρης Λάλος, ωραίος και μυστηριώδης, έχει κάνει τις γυναικείες καρδιές να τον λατρέψουν παρόλο που σκότωσε τον ξάδερφό του Στεφανή για να κάνει δική του τη Βασιλική, τη μία και μοναδική γυναίκα που αγάπησε όσο καμία άλλη. Ο Δημήτρης Λάλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη, στη Γερμανία, όπου και μεγάλωσε, και είναι 44 ετών. Κατάγεται από την Κρανέα Ελασσόνας της Λάρισας και διδάχτηκε υποκριτική από την εξαιρετική καλλιτέχνιδα Ελένη Σκότη. Ο Δημήτρης Λάλος από τις 10 Μαΐου 2017 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ελενα Μαυρίδου και έχει αποκτήσει μία κορούλα. Ο καλλιτέχνης είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και συνιδρυτής του θεάτρου Επί Κολωνώ στην Αθήνα. Ο ίδιος είχε πει για την πορεία του: «Ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος στο Βέλγιο. Εκεί γνωρίστηκαν οι γονείς μου. Στα 18 μου επέστρεψα μόνος μου στην Ελλάδα. Δεν ήξερα κανέναν στην Αθήνα. Ημουν ολομόναχος. Ηρθα στην Ελλάδα να σπουδάσω μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν είχα καν υπολογιστή στο σπίτι μου. Μετά κατάλαβα τι θέλω, γνωρίζοντας έναν καλό φίλο… Δεν πήγα ποτέ σε σχολή. Είχα μια σημαντική δασκάλα, την Ελένη Σκότη. Δεν πήγα σε σχολή, αλλά θήτευσα δίπλα της για δέκα ολόκληρα χρόνια. Είχα μέσα το απωθημένο που δεν πήγα στη σχολή, μέχρι που άρχισα να βραβεύομαι… ».

Βασίλης Μπισμπίκης

Ο Βασίλης Μπισμπίκης στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» ερμηνεύει τον Στρατή, έναν άντρα που, παρά τη σκληρότητά του, ξέρει να αγαπά βαθιά μια γυναίκα. Ανθρωπος της νύχτας, ιδιοκτήτης ενός σκυλάδικου της επαρχίας, ως «βαρύ αρσενικό» κάνει τις γυναίκες να αναστενάζουν. Ο αρρενωπός ηθοποιός που τρέλανε το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό ως απόλυτος κακός Μάνος Βόσκαρης πέρσι στις «Αγριες μέλισσες», έχει συνεχή ανιούσα καλλιτεχνική πορεία. Ο 45χρονος Βασίλης Μπισμπίκης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Μαίρης Βογιατζή – Τράγκα και στο θέατρο κάνει σημαντικές δουλειές με τη θεατρική ομάδα Cartel. O καλλιτέχνης έχει έναν γιο από τον πρώτο του γάμο με την Κωνσταντίνα Μπεκιάρη, ενώ πλέον είναι σε σοβαρή σχέση με τη Δέσποινα Βανδή.

Γιάννης Στάνκογλου

Ο αρρενωπός ηθοποιός επέστρεψε στη μικρή οθόνη με τον ρόλο του αδίστακτου Ανδρέα Βανδουλάκη στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου». Τα νέα επεισόδια της σειράς -συνέχεια από το «Νησί» της Βικτόρια Χίσλοπ- τον βρίσκουν φυλακισμένο, ύστερα από το έγκλημα που διέπραξε σκοτώνοντας τη γυναίκα του Αννα Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου). Αιτία, η ερωτική σχέση της με τον ξάδελφό της, Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Καραμίχος). Ο 48χρονος Γιάννης Στάνκογλου από τον Θούριο Εβρου είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Γιώργου Κιμούλη, έχει κερδίσει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF και το 2019 το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία του στην ταινία «The waiter». Ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Φοίβη και τον Φίλιππο.

Πασχάλης Τσαρούχας

Ο πιο ευαίσθητος σκληρός των ελληνικών σειρών είναι ο Στάθης Καπερνάρος που υποδύεται ο Πασχάλης Τσαρούχας στη «Γη της ελιάς». Κι όμως, ο Στάθης Καπερνάρος έχει καταφέρει να διχάσει αρκετά τους τηλεθεατές, στην επιτυχημένη σειρά του Αντρέα Γεωργίου. Ενώ η καρδιά του ανήκει στην Ιουλία, ο ίδιος κάνει όνειρα με την Εύα, αφήνοντας πίσω του την Αρετή. Τρεις γυναίκες που τον αγάπησαν πολύ, πληγώνονται το ίδιο. Ο Πασχάλης Τσαρούχας, με καταγωγή από το Σουφλί και την Κεφαλλονιά, ξεκίνησε τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης, από όπου αποφοίτησε. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση στις σειρές «Ο κίτρινος φάκελος», «Η Εκτέλεση» και «Τμήμα Ηθών», και συνέχισε ακάθεκτος.

Αντώνης Καρυστινός

Ο γοητευτικός ηθοποιός Αντώνης Καρυστινός υποδύεται φέτος τον αδίστακτο Ιάσονα Δεμερτζή στη σειρά εποχής του Open «Ερωτας φυγάς». Ο μεγαλοκτηματίας Ιάσονας μπορεί να γίνει πολύ σκληρός με όποιον δεν είναι σωστός απέναντί του. Μάλιστα, γίνεται ο κακός της ιστορίας για να κρατήσει κοντά του την αγαπημένη του Αλεξάνδρα, και το γυναικείο κοινό τον λατρεύει που τα παίζει όλα για όλα για μια αγάπη. Ο Αντώνης Καρυστινός, από τους πιο ωραίους ηθοποιούς της γενιάς του, ξεκίνησε να εργάζεται ως γραφίστας, όμως στα 26 του χρόνια, ύστερα από το κλείσιμο της εταιρίας όπου δούλευε, αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η πρώτη του επαφή με την υποκριτική έγινε όταν συνάντησε ηθοποιούς του δρόμου στην Αθήνα, ενώ εντάχθηκε και ο ίδιος στην ομάδα αυτή. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής για έναν χρόνο στη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, ενώ έναν χρόνο μετά ξεκίνησε να σπουδάζει ηθοποιός στη σχολή του Γιώργου Κιμούλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This