Αύγουστος Κορτώ: «Η μητέρα μου πήρε 450 χάπια κι ήξερε ότι θα την έβρισκα εγώ»

O συγγραφέας αναφέρθηκε στις απόπειρες αυτοκτονίας της μητέρας του

Must Read

Ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” και αναφέρθηκε στην μητέρα του, Κατερίνα, αλλά και στις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε κάνει.

«Την πρώτη απόπειρα δεν την αντιλήφθηκα, ήμουν επτά χρονών. Ήταν έγκυος, απέβαλε και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγει από το νοσοκομείο. Δεν είχα καταλάβει επουδενί λόγο ότι είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Από τα 11 και μετά καταλάβαινα τις απόπειρες. Μέχρι να κάνει την οριστική, πρέπει να είχαν μεσολαβήσει άλλες 10-12. Με εξόργιζε το γεγονός ότι δεν υπήρχε θεραπεία. Δεν ήξερα ότι αν βρει έναν καλό γιατρό και ξεκινήσει ψυχοθεραπεία… Αλλά η Κατερίνα είχε φτάσει σε ένα σημείο κι ήταν τόσο καταπονημένη, που δεν ήθελε να σκαλίσει το παρελθόν. Ήθελε την συμπτωματική των φαρμάκων, δηλαδή υπνωτικά κι ηρεμιστικά. Ήθελε, όταν ήταν χάλια, να μαστουρώνει, να πίνει, να παίρνει χάπια, να γίνεται κόκαλο και να κοιμάται», είπε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Έχω δει τα πάντα δηλητηρίαση με αλκοόλ, με νερό, την έχω δει σε κλινικές. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να κάνει αλλοιώσεις στον εγκέφαλο από το αλκοόλ και τα χάπια. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της πήγα να την δω σε μία από τις κλινικές και δεν με αναγνώρισε. Χρειάστηκε να πάω δύο τρεις φορές για να καταλάβει ότι είμαι ο γιος της. Το έβλεπα να έρχεται.  Ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για τον θάνατο ενός γονιού, όταν είναι τόσο τραγικό και τραυματικό. Για χρόνια την κατηγορούσα, αλλά δεν την κατηγορώ πια. Ήμουν θυμωμένος γιατί επέλεξε μία χρονική συγκυρία πάρα πολύ άσχημη για εμένα. Το καταλαβαίνω ότι είχε φτάσει στις εσχατιές της απόγνωσης και δεν άντεχε να το αναβάλει άλλο. Έτυχε εκείνες τις ημέρες να λείπει ο πατέρας μου στην Αθήνα κι όταν πήρε γύρω στα 450 χάπια, ήξερε ότι θα την έβρισκα εγώ. Γι’ της ήμουν θυμωμένος για πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο Αύγουστος Κορτώ.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This