Γιάννης Νικοπολίδης: «Η μητέρα μου το παραδέχτηκε ότι μου φέρνει γκαντεμιά, όποτε έχω αγώνα πλέον φεύγει από το σπίτι»

«Έχω φίλους που αλλάζουν θέση στο ημίχρονο, κλείνουν πόρτες με ενέργειες, με γούρια, με μάτια. Εγώ πρέπει να βάλω πρώτα την αριστερή και μετά την δεξιά κάλτσα» είπε ο νεαρός τερματοφύλακας

Must Read

O γιος του Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης Νικοπολίδης που έχει ακολουθήσει τα χνάρια του και είναι τερματοφύλακας που αγωνίζεται πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη.

Από την Έλενα Φάκου

Ο Γιάννης Νικοπολίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” την Τετάρτη 31 Μαΐου και αναφέρθηκε στην οικογένειά του, στα επαγγελματικά του, στο τι θεωρεί ότι του φέρνει τύχη αγωνιστικά, στο Euro 2004 και στο πόσο “βαρύ” είναι το όνομα που κουβαλάει.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Νικοπολίδης είναι ο μεγαλύτερος γιος του Αντώνη Νικοπολίδη και της Βάσως Στασινού. Είναι γεννημένος στις 8 Δεκεμβρίου 2000 και σήμερα είναι 22,5 χρονών. Ο Γιάννης Νικοπολίδης έχει άλλα δυο αδέρφια, τη Μαριτίνα Νικοπολίδη και τον Γιώργο Νικοπολίδη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και έχει υπάρξει διεθνής με τις εθνικές ομάδες U16,U17,U18 και U19 ενώ μετά από 4 χρόνια στο αμερικάνικο πρωτάθλημα υπέγραψε τον Ιανουάριο με την ομάδα της Super League ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ.

«Η μητέρα μου το παραδέχτηκε ότι μου φέρνει γκαντεμιά, όποτε έχω αγώνα πλέον φεύγει από το σπίτι. Έχω φίλους που αλλάζουν θέση στο ημίχρονο, κλείνουν πόρτες με ενέργειες, με γούρια, με μάτια. Εγώ πρέπει να βάλω πρώτα την αριστερή και μετά την δεξιά κάλτσα» είπε για το τι θεωρεί ότι του φέρνει τύχη πριν από κάθε ματς ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Για το αν έχει μνήμες από το Euro 2004 που ο πατέρας του στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης είπε: «Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρός. Ήμουν 5-6 χρονών όταν έπαιξα στην πρώτη ακαδημία. Όταν ο μπαμπάς μου ήταν στο Euro, εγώ ήμουν τεσσάρων χρονών. Δε θυμάμαι τίποτα από εκείνη την περίοδο. Δεν έχω καμία ανάμνηση. Εγώ ήμουν στο χωριό στην Άρτα με τη γιαγιά, οι γονείς μου ήταν στην Πορτογαλία αλλά δεν έχω κάποια ανάμνηση».

Kαι συνέχισε: «Έχω αναμνήσεις από το να σταματάνε τον μπαμπά μου στον δρόμο για αυτόγραφα, φωτογραφίες, βρισίδια, όλα. Το να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο και να τα “χώνει” στους αθλητές, καλώς ή κακώς είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης. Στην Ελλάδα έτσι είναι το γήπεδο, πας να ρίξεις τη βρισιά σου και γυρνάς στο σπίτι ήρεμος.  Εγώ ως τερματοφύλακας τα ακούω όλα, αλλά κάνει πως δεν τα ακούς… Αν δώσεις λίγο τυράκι, γυρίσεις κοιτάξεις, πεις κάτι, αρχίζουν πιο δυνατά. Όσο τους αγνοείς, τόσο περισσότερο ηρεμούν».

https://www.instagram.com/p/BFHIj1FMs2T/?hl=el

Για το αν βλέπει αλλαγές στο ποδόσφαιρο είπε: «Βλέπω αλλαγές στο ποδόσφαιρο σαν άθλημα, σαν τακτική, σαν ρυθμός αγώνα, σαν απαιτήσεις. Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, δεν με ενδιαφέρει το εξωαγωνιστικό κομμάτι δηλαδή να μιλάω στους διαιτητές, στον προπονητή, στον μάνατζερ κλπ. Νομίζω καλό είναι να τα κάνουμε στην άκρη και να ασχολούμαστε περισσότερο με το άθλημα».

https://www.instagram.com/p/CMi5yunFBfb/?hl=el

Ο Γιάννης Νικοπολίδης μίλησε και για το βάρος που κουβαλάει το επίθετο του λόγω του πατέρα του: «Έχει και τα καλά του έχει και τα κακά του. Για μένα είναι κάτι που το αντιμετωπίζω καθημερινά οπότε δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει διαφορά, το έχω συνηθίσει».




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This