H Ζωή Κωνσταντοπούλου ποζάρει σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα της

Μαζί τους και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου

Must Read

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ιδιαίτερη αδυναμία στους γονείς της, Λίνα Αλεξίου και Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Μάλιστα έχουμε δει τους τρεις τους, να ποζάρουν μαζί σε μια οικογενειακή φωτογραφία στης οποίας τη λεζάντα η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας” γράφει τα εξής τρυφερά λόγια:

“Χθες ήταν μέρα γιορτής, της Ζωοδόχου Πηγής! Ταυτόχρονα φέτος η γιορτή μου έπεσε στη μαύρη επέτειο του Πραξικοπήματος της 21 Απριλίου. Σε αυτή την αντιφατική ημέρα, γιορτής και ιστορικής αναφοράς, πέρασα ένα όμορφο μεσημέρι με τους γονείς μου, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και τη Λίνα Αλεξίου, 2 ανθρώπους που αγωνίστηκαν κατά της Χούντας, συνελήφθησαν, στοχοποιήθηκαν, διώχθηκαν. Ο πατέρας μου, από τους πιο άγρια βασανισθέντες από τη Χούντα, έμεινε για 4 ολόκληρα χρόνια της όμορφης νιότης του στη φυλακή, αρνούμενος να συνθηκολογήσει και να υποταχθεί. Κι η μάνα μου, που στάθηκε λαμπάδα αναμμένη για τον σύντροφό της αλλά και για τον αντιδικτατορικό αγώνα…

Δυο άνθρωποι που δεν εξαργύρωσαν ποτέ τους αγώνες τους και που δίδαξαν ήθος, ακεραιότητα, αγωνιστικότητα, σκληρή δουλειά για μια καλύτερη κοινωνία. Δυο άνθρωποι-υποδείγματα, από αυτά που φωτίζουν τη διαδρομή των ανθρώπων και της κοινωνίας…

Τους οφείλω πάρα πολλά. Μου έδωσαν πάρα πολλά, με πιο σημαντικά από όλα το παράδειγμά τους, την αστείρευτη αγάπη τους κι αυτή τη φοβερή ελευθερία να είμαι ο εαυτός μου, να διεκδικώ τα όνειρά μου, να αμφισβητώ, να αναρωτιέμαι, να μάχομαι, να παλεύω ακόμη και για ό,τι θεωρείται αδύνατο.

Απέναντι σε αυτά τα ακτινοβόλα, τεράστιου ειδικού κι ηθικού βάρους πρότυπα, θέλησα από μικρή να πατήσω στα πόδια μου. Και το κατάφερα.

Σήμερα που ετοιμάζομαι να δώσω άλλη μια μάχη δύσκολη και άνιση, για να μπει η Πλεύση Ελευθερίας στη Βουλή, παίρνω τεράστια δύναμη από τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους.
Κι ο χρόνος που περάσαμε μαζί, παραμονή της προκήρυξης των εκλογών, θα είναι σε αυτήν την περίοδο πηγή δύναμης και φυλακτό μου! Κι οι ευχές τους ανήμερα της γιορτής μου, στήριγμα για κάθε δοκιμασία και δυσκολία”.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This