Σωτήρης Ευαγγέλου: Ο πολυβραβευμένος chef στον «θρόνο» του «Makedonia Palace»

Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης από τη Σούζη Στεφανίδη

Must Read

Ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του καλύτερου εστιατορίου της Θεσσαλονίκης Salonika Restaurant του «Makedonia Palace Hotel», τάραξε τα γαστρονομικά νερά της πόλης και έδωσε νέα ματιά στη μεσογειακή κουζίνα, κάνοντας το μενού να μυρίζει Ελλάδα και τις γεύσεις να σε ταξιδεύουν στα πιο απολαυστικά μονοπάτια.

  • Της Σούζης Στεφανίδη – εφημερίδα Espresso

Με σπουδές και εμπειρία που πολλοί θα ζήλευαν, σαρώνει τα γαστρονομικά βραβεία κάθε χρόνο όποιο εστιατόριο και αν αναλάβει. Ταυτόχρονα ο άνθρωπος που συναντάς σε κερδίζει με την έντονη προσωπικότητά του,την ευγένεια αλλά και την ταπεινότητα. Καμία επιτυχία δεν είναι τυχαία και οι αληθινά επιτυχημένοι και ταλαντούχοι, όπως ο Σωτήρης Ευαγγέλου, φαίνονται μετην πρώτη ματιά.

Αν και μπορεί να θεωρηθεί κλισέ η ερώτηση, θα τολμήσω να ρωτήσω, περιμένοντας πάντα μια απάντηση που δεν περιμένω. Τι είναι μαγειρική για εσένα;

Εγώ είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που η δουλειά τους είναι το χόμπι και η διασκέδασή τους .Αυτό είναι η μαγειρική για εμένα και απολαμβάνω κάθε λεπτό ενασχόλησής μου με αυτό.

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη κουζίνα και είναι όντως η ελληνική κουζίνα η καλύτερη;

Εννοείται πως αγαπημένη μου είναι η ελληνική κουζίνα! Για μένα είναι μακράν η καλύτερη, γιατί το φαγητό μας βασίζεται στις τέσσερις εποχές, στα κορυφαία φρέσκα τοπικά προϊόντα και για τη γαστρονομική μας κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

Στην Αθήνα τα εστιατόρια είναι σαφώς περισσότερα από τη Θεσσαλονίκη. Πού τρως όμως καλύτερα;

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας και με μεγαλύτερο πληθυσμό, επομένως έχει και περισσότερα εστιατόρια. Από την άλλη, η Θεσσαλονίκη έχει μια μεγάλη παράδοση στο καλό φαγητό. Εγώ, όμως, θα πω ότι τρως καλύτερα στα καλά εστιατόρια που μπορεί να είναι οπουδήποτε.

Ο Θεσσαλονικιός πελάτης ενός καλού εστιατορίου ποιος είναι;

Αυτός που αγαπάει και απολαμβάνει το φαγητό. Αυτός είναι πάντα ο πελάτης που στηρίζει τα concepts που αξίζουν, γιατί και ο ίδιος έχει το κριτήριο να αναγνωρίσει το καλό.

Γιατί έχει στραφεί τόσο πολύ ο κόσμος στη μαγειρική;

Επειδή είναι η μεγαλύτερη απόλαυση που έχουμε και είναι κάτι που μοιράζεται. Παράλληλα η μαγειρική κρύβει μεγάλη δημιουργικότητα, κάτι που πολύς κόσμος αναζητά, και παράλληλα η μαγειρική σε χαλαρώνει και πολύ περισσότερο όταν το κάνεις για να το μοιραστείς μαζί με τους άλλους.

Η Θεσσαλονίκη έχει τη φήμη ότι έχει πολύ καλό φαγητό, άραγε ισχύει για σένα;

Η πόλη έχει ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα και όντως έχει καλό φαγητό στα καλά της εστιατόρια, στις ταβέρνες, στα μεζεδοπωλεία.

Ποιο είναι το μέλλον στην εστίαση στην πόλη;

Η πόλη έχει τεράστια περιθώρια εξέλιξης και στα επόμενα χρόνια πιστεύω ότι θα εκτοξευθεί σε όλους τους τομείς. Ετσι, πιστεύω ότι το μέλλον της εστίασης θα είναι λαμπρό.

Η ζωή για να είναι πιο νόστιμη ποια ιδανικά υλικά χρειάζεται για εσένα;

Η αγάπη και ο έρωτας. Χωρίς αυτά τίποτα δεν μπορεί να είναι εύγευστο, όμορφο, αρμονικό. Σε ό,τι κάνουμε πρέπει να βάζουμε αγάπη.

Τι αγαπάς και τι όχι στη Θεσσαλονίκη;

Αγαπάω τον κόσμο και την αύρα της πόλης. Η Θεσσαλονίκη είναι οι άνθρωποί της. Η αύρα της πόλης δημιουργείται από τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, την κοσμοθεωρία που έχουν οι Θεσσαλονικείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κέρασμα στους δημιουργούς.

    Κύριε Ευάγγελου Σωτήριες ευχαριστούμε για την παρουσία σου στην πόλη μας. Κάποτε πρέπει και εμεις στην Θεσσαλονικη πρέπει να απολαμβάνουμε τις κορυφαίες δημιουργίες. Μας βοηθάτε να πετάξουμε την μιζέρια μας και να τολμήσουμε να δοκιμάσουμε τις τελειότητες σας. Το αλατοπίπερο σας είναι η ταπεινοτητα σας και το χιούμορ σας.

  2. Κορυφαίος σεφ και μεγάλος άνθρωπος. Ταπεινός και καταδεκτικος. Κάποια στιγμή οι πράκτορες του καταλόγου ( των ελαστικών) πρέπει να ανέβουν προς Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μποτρινι έχει δίκιο.

  3. Ο σεφ της καρδιάς μας!!ευγενικός.. γλυκύτατος και φυσικά εξαιρετικός μάγειρας…μπορεί να σου φτιάξει ότι αγαπά η καρδιά σου!!πολλές επιτυχίες κυριε ευαγγελου!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης

Εξαντλήθηκαν τα… κανονάκια του
SLIDER

Ο Άδωνις απαντάει στη Eurostat με ειρωνεία και… emoji – Από την προπαγάνδα στο θράσος

Με θράσος, ειρωνεία και… emoji που ξεκαρδίζονται στα γέλια απαντάει ο Άδωνις Γεωργιάδης στα αποκαλυπτικά στοιχεία της Eurostat που εκθέτουν...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαραντούρης: «Να διεκδικήσουμε συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»

Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει σύντομα ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δήλωσε ο ευρωβουλευτής και μέλος της επιτροπής Ασφάλειας &...
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνετε την συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα;

Σύμφωνα με τις διαρροές αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις των δύο προέδρων, η συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα αναθέρμανε...
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Στη φυλακή ο 33χρονος που επιτέθηκε με ρεπλίκα όπλου στη σύντροφό του

Τον δρόμο για τις φυλακές Χίου πήρε ο 33χρονος από την Ελάτα, ο οποίος κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της 16ης...
ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στο Κάτω Ραπτόπουλο Ευρυτανίας: 56χρονος βρέθηκε νεκρός στο ποτάμι

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Κάτω Ραπτοπούλου Ευρυτανίας η είδηση του θανάτου ενός 56χρονου άνδρα, ο...
ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε όλμος στην παραλία «5 Φ»

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Αυγούστου στην παραλία «5 Φ» της Κορίνθου, όταν ιδιώτης εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πυρομαχικό...

Διαβάζονται τώρα