Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Η κούκλα μετεωρολόγος της ΕΡΤ είναι ερωτευμένη με την τηλεόραση

Must Read

Δεν είναι απλώς μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα. Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου είναι ταυτόχρονα και μια λαμπρή επιστήμονας. Εκτός από τα εμφανή προσόντα της, που θα της επέτρεπαν, εφόσον το ήθελε, να ασχοληθεί με το μόντελινγκ, η ωραία Παναγιώτα, όπως είναι το βαφτιστικό της όνομα, διαθέτει και ζηλευτή πανεπιστημιακή μόρφωση.

«Αποφάσισα να φοιτήσω στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τα προπτυχιακά μου χρόνια παρακολουθούσα μαθήματα επιλογής που αφορούσαν το περιβάλλον, αφού συνειδητοποίησα πόσο μου αρέσει ο εν λόγω τομέας, θέλοντας να διευρύνω τις γνώσεις μου και να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτόν» λέει στην «Espresso» και στην Μαρία Ανδρέου, συμπληρώνοντας πως έκανε το μεταπτυχιακό της στη Φυσική Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση τη Μετεωρολογία, στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σειρά μετά είχαν το Master στο Τμήμα Γεωλογίας, στη Στρατηγική Διαχείρισης Περιβάλλοντος, αλλά και οι σπουδές Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πάλι στο ΕΚΠΑ.

Πώς μπήκε όμως η τηλεόραση στη ζωή της και βρέθηκε να παρουσιάζει δελτία καιρού; «Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσαν η τηλεόραση και ο χώρος των μέσων μαζικής ενημέρωσης γενικότερα. Γι’ αυτό προσπάθησα και να παντρέψω τις δύο μεγάλες μου αγάπες, την επιστήμη της μετεωρολογίας και τη δημοσιογραφία, κάνοντας τα δύο αντίστοιχα μεταπτυχιακά. Επιπλέον τα τελευταία τρία χρόνια είχα μια μικρή εμπειρία από τα media, καθώς έχω συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικές ιστοσελίδες και εφημερίδες Από τηλεοπτικούς σταθμούς έχω συνεργαστεί με το Blue Sky, στο οποίο παρουσίαζα καθημερινά δελτίο καιρού, ενώ στη συνέχεια εργάστηκα στο Open πέρυσι τον χειμώνα. Μετά ακολούθησε ο Alpha και τώρα η ΕΡΤ» μας λέει.

Η Πάττυ Σπηλιωτοπούλου μοιράζει την καταγωγή της μεταξύ Γερμανίας, που είναι ο τόπος της μητέρας της, και της Πελοποννήσου, απ’ όπου κατάγεται ο Έλληνας πατέρας της. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δεν έχει αδέλφια.

«Ξυπνάω νωρίς»

Η καθημερινότητά της δεν διαφέρει και πολύ από αυτή άλλων εργαζόμενων γυναικών της ηλικίας της. «Ξυπνάω λόγω δουλειάς πολύ πρωί, γύρω στις 5.30, συνήθως σχολάω στις 15.00, ξεκουράζομαι, πηγαίνω γυμναστήριο, διαβάζω και τον ελεύθερο χρόνο τον περνάω με την οικογένειά μου, το αγαπημένο μου σκυλάκι και τους φίλους μου. Κι όποτε το πρόγραμμα το επιτρέπει, πάω για ιππασία, που είναι κάτι που αγαπώ πολύ και ασχολούμαι από μικρή» περιγράφει. Όσο για τις αγαπημένες της εποχές, «είναι αναμφίβολα η άνοιξη και το καλοκαίρι, γιατί με γεμίζουν αισιοδοξία», όπως λέει.

Ούσα όμορφη και έξυπνη ταυτόχρονα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ έχει χρειαστεί άραγε να αποδείξει τα αυτονόητα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο; «Η κοινωνία μας έχει ακόμα αρκετά ταμπού. Ωστόσο, έχει κάνει βήματα προόδου και έχουμε δει γυναίκες να καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις, στην πολιτική, στη Δικαιοσύνη και σε άλλους φορείς της δημόσιας ζωής, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Απομένουν πάντως βήματα ακόμη να κάνουμε. Εμένα, όπως και να ‘χει, αυτό το κομμάτι δεν θα έλεγα ότι με επηρεάζει αρνητικά, μάλλον το αντίθετο. Με ιντριγκάρει και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω και να εξελιχθώ. Μπορεί καθένας να έχει όποια γνώμη θέλει για εσένα, είναι δικαίωμά του» τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της, η Πάττυ δηλώνει ελεύθερη, αλλά είναι υπέρ του γάμου! «Αν και δεν είναι κάτι που κυνηγάω, θα ήθελα πολύ να παντρευτώ και να αποκτήσω τη δική μου οικογένεια. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο και πιο ουσιαστικό πράγμα από αυτό. Είναι η απόλυτη ψυχική, συναισθηματική και πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου να φέρνει στον κόσμο απογόνους. Ιδανικά όμως, αν και αυτά δεν προγραμματίζονται, θα ήθελα να σταθεροποιηθώ πρώτα σε βασικούς τομείς της ζωής μου, προτού προχωρήσω σε ένα τόσο σοβαρό και υπεύθυνο βήμα. Δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση επιπόλαια. Και, φυσικά, πρέπει πρώτα να βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος» σημειώνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This