Αν τους αναγνωρίζετε ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες… #BigBrotherGR

Must Read

Είμαι και εγώ από αυτές που είδαν την πρεμιέρα του περιβόητου κοινωνικού πειράματος του «Μεγάλου Αδερφού», κοινώς «Big Brother» (sic!)

Αρκετοί είναι αυτοί που θα αναρωτηθούν τον λόγο που το έκανα αυτό… Ο λόγος είναι απλός, ήθελα να «γνωρίσω» τους παίκτες που θα αρχίσουν να ξεκατινιάζονται κάθε βράδυ μπροστά από τη μικρή οθόνη και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι, ότι θα έχει πολύ ζουμί η υπόθεση.

To Big Brother είναι ένα παλιό reality με καινούριους παίκτες και ενώ είναι «ανανεωμένο» με προδιαγραφές εφάμιλλες του εξωτερικού (όσοι έχετε δει τέτοια trash reality στο Netflix θα με καταλάβετε), το σκηνικό ήταν αμήχανο.

Ο Χάρης Βαρθακούρης στον ρόλο του παρουσιαστή δε με έπεισε. Ίσως, τελικά να του πηγαίνει καλύτερα να είναι μαζί με το alter ego του, τη σύζυγό του Αντελίνα, ώστε να μπορεί να εκφραστεί πιο ελεύθερα. Από την άλλη, ευτυχώς που υπάρχει και ο κόουτς των παικτών, Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος είναι παλιά καραβάνα και ήδη ψυχογραφούσε τους παίκτες ξεχωριστά, ώστε να γίνει «η Φιλιώ που όλους τους φιλιώνει» και να αρχίζει σιγά σιγά να σπέρνει διχόνοιες(!)

Όσον αφορά τους παίκτες, όλοι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά όλοι έχουν έναν κοινό στόχο… το χρηματικό έπαθλο και φυσικά τι άλλο;! Την εμπειρία… Μία παίκτρια διέκρινα να είναι ειλικρινής και αυτή ήταν η Ράνια Καραγιάννη, η αγρότισσα από τη Βέροια, η οποία δήλωσε, χωρίς φόβο, ότι στο σπίτι του Big Brother μπήκε για τη δημοσιότητα εκτός των άλλων. Τίμιο μπορώ να πω!

Βέβαια, όλοι δήλωσαν ότι είναι ειλικρινείς, η σχεδόν όλοι λέγοντας πως δεν αντέχουν τα ψέματα και τις πισώπλατες μαχαιριές. Όταν θα γνωριστούν λίγο καλύτερα όμως και θα αρχίσουν οι ψηφοφορίες, εκεί να δούμε(!)…

Επίσης, αρκετοί παίκτες βρήκαν το παιχνίδι σαν μία ευκαιρία για να περάσουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα.

Για παράδειγμα, η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή, η οποία διαθέτει κάποια κιλά παραπάνω, θέλει να διαδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να έχουν υποστεί μπούλινγκ από τον περίγυρό τους για το σώμα τους, πείθοντάς τους να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Επίσης, ο Νικόλας Παπαπαύλου και ο Θέμης Κανέλλος, οι δύο δηλωμένοι γκέι του σπιτιού, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα bullying και διαφορετικότητας. Βέβαια, δεν ξέρω πάνω σε αυτό, κατά πόσο σύμφωνος είναι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης από την Κρήτη καθώς δήλωσε περήφανα, πως θα είχε πρόβλημα να κάνει παρέα με γκέι. Λες και άμα τον δουν σε αυτόν θα πάνε να την πέσουν (sic!)

Ο Jay Prodan, ο παίκτης ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές, θέλει με τη σειρά του να περάσει το μήνυμα κατά του ρατσισμού, το οποίο προσπαθεί και το κάνει μέσω της εφαρμογής του Tik Tok, αλλά τι καλύτερο από την τηλεόραση…

Η Ραΐσα Κόντι, η 23χρονη παίκτρια από την Αλβανία, δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι, όπως λέει, για να αποδείξει, σε όσους δεν την πίστευαν, ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Εάν μπορούσε να δημιουργήσει ένα νόμο, θα τιμωρούσε αυστηρά όσους κάνουν bullying.

Ωραία όλα αυτά αλλά ερωτώμαι, γιατί, εν έτη 2020, να πρέπει να αποδείξουμε κάτι στους άλλους; Γιατί να φοβάται κάποιος άνθρωπος να είναι αυτό που λέμε «διαφορετικός»; Ποιος το ορίζει το διαφορετικό; Και γιατί ένα reality «τεμπελιάς» πρέπει να ορίζει κάποιον ως άξιο ή όχι;

Από την άλλη, υπήρχαν και οι παίκτες που δεν είχαν κανένα λόγο να μπουν, όπως ο «ντεμέκ» ροκάς της δεκαετίας του 80, Δημήτρης Πυργίδης.

Κάποιοι άλλοι όμως είχαν σαν απώτερο σκοπό τον έρωτα, σε όποια μορφή μπορεί κανείς να σκεφτεί. Παραδείγματος χάριν, η Άννα- Μαρία Ψυχαράκη, θα επιθυμούσε να βρει έναν άντρα να του μαγειρεύει και να του πλένει. Δε νομίζω να έχει πολλές ελπίδες να τον βρει μέσα στο παιχνίδι, αλλά μέσα από αυτό θα γίνει γνωστή οπότε ίσως κάτι να γίνει μόλις βγει από εκεί! Ωστόσο, ο Γρηγόρης Τσεκούρας, δεν έχει τις ίδιες βλέψεις καθώς είναι ο ερωτίλος της παρέας. Ο ίδιος δήλωσε ότι 1) δεν μπορεί τις δεσμεύσεις 2) δεν μπορεί να μείνει πιστός για πολύ μεγάλο διάστημα 3) δεν μπορεί και χωρίς σεξ… Υποθέτω ότι σαν γνήσιος γύπας θα κάνει την κίνηση του σε ό,τι κινείται.

Στην παρέας της «νεολαίας» όμως, υπάρχει πάντα και ο «θείος» που κάθεται μαζί τους στα γιορτινά τραπέζια, αυτή η περίπτωση είναι, ο πρώην Αντιδήμαρχος της Σκύδρας, Χρήστος Μακρίδης, ο οποίος τίμια, μέσω του παιχνιδιού προσπαθεί να κερδίσει ψηφοφόρους. Γιατί τα έργα πλέον δεν έχουν καμία σημασία. Αν δεν έχει κερδίσει ένα Big Brother ο άλλος, πως θα πας να τον ψηφίσεις;! Με τι κριτήρια;! Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε πολύ δίκιο ο Ανδρέας Μικρουτσικος όταν του είπε ότι μοιάζει με τον Γκουσγκούνη!

Οι υπόλοιποι παίκτες:

η Ραμόνα Μοροσάνου από τη Ρουμανία η οποία σε μικρότερη ηλικία ήταν πρωταθλήτρια στο τένις στη χώρα της,

ο Χρήστος Βαρουξής, ο 22χρονος από τον νομό Ηλίας, ο οποίος θέλει να κερδίσει τις θετικές απόψεις του κόσμου,

η τραγουδίστρια Σοφία Δανέζη, η οποία έπρεπε να πάει στο reality για να γίνει διάσημη,

ο Ζακ Ιωαννίδης ο οποίος ασχολείται μόνο με τη γυμναστική,

ο Δημήτρης Κεχαγιάς ο οποίος ακόμη δεν μπήκε στο παιχνίδι θα έφευγε

και η 32χρονη Χριστίνα Ορφανίδου, η επαγγελματίας παίκτρια πόκερ, η οποία έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση στους, κατά πολύ, μικρότερους άντρες,

προς το παρόν μου είναι αδιάφοροι 🙂

https://twitter.com/toparatragoudo/status/1299788831755993088

https://twitter.com/Neorun2/status/1299794042390302721

Τα θερμά χαιρετίσματα μας στον ΣΚΑΪ – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΕ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This